20 de març 2012

Coca de pomes i iogurt





Ingredients (per unes 4 persones):
-          1 iogurt (millor tipus cremós, grec)
-          3 ous
-          2 mides del iogurt de sucre moreno o sucre blanc
-          3 mides del iogurt de farina (blanca o integral o barrejades)
-          mitja mida del iogurt d’oli d’oliva
-          1 sobre de llevat químic (tipus Royal o similar)
-          2 pomes  mitjanes  (1 a trocets petit per dins i l’altre a làmines pel sostre)
-          oli i farina extra o paper de forn, algun licor.
-          1 motlle de 20cmx20cmx7cm

 Per comptar les quantitats en aquesta coca farem servir els pots del iogurt com a mida. Per això, primer de tot treurem el iogurt de dins i els netejarem.
  1. Posem el forn a escalfar (a uns 170 graus)
  2. Untem un motlle mitjanet amb oli o mantega fosa escampant-la amb un pinzell i després espolsant-hi farina o bé o substituïm per un paper de forn.
  3. Separem les clares i els rovells. Les clares en un pot per muntar les clares i els rovells en un bol gran on farem tota la massa. Deixem les clares a la nevera (sobre tot si és estiu). Treballem els rovells amb les 2 mides de sucre moreno o sucre blanc (hi afegim gotes d’algun licor si volem, per ex. anís o brandy). Hi afegim els iogurts i ho treballem. Hi afegim l’oli d’oliva i ho afegim treballant-ho molt bé perquè no quedin grumolls.
  4. Aboquem a la massa el llevat passat pel tamís i la barregem bé.
  5. Aboquem la farina (les 3 mides) tot tamisant-la i a poc a poc i l’anem treballant perquè es vagi barrejant bé amb la massa.
  6. Pelem i tallem a daus molt petits una de les pomes i les afegim a la massa. Reservem l'altra poma.
  7. Muntem les clares a punt de neu. 
  8. Aboquem les clares muntades i barregem amb molt de compte amb la massa. Ho treballem amb una pala o llengua de pastisseria que va millor. Si es treballa de sota a sobre va molt millor. Es tracta d’aprofitar l’aire que li hem donat a les clares i no fer-ho malbé.
  9.  Aboquem la massa al motlle. Pelem i tallem l’altra poma en forma de mitges llunes i les anem posant al sostre de la massa. Aboquem sucre moreno per sobre.
  10. El posem al forn a foc mitjà (uns 170 graus de forn, sols el de sota) durant aproximadament uns 40 minuts (fins que la coca sigui cuita, ho sabrem punxant al centre i en sortir el punxó net).  No obrir el forn fins passada una estona i deixar la coca reposar una mica abans de treure-la del forn.
  11. Deixar refredar i desenmotllar.

Bon profit !
ingredients

Afegeix la llegenda

els rovells amb el sucre

afegir el iogurt

i l'oli d'oliva


el llevat

tamisar la farina

i anar treballant la massa afegint-hi la farina tamisada

muntar les clares

a punt de neu












tallar les pomes a daus i a làmines
afegir els daus de poma
afegir la clara d'ou

treballar amb cura respectant l'aire de la massa

abocar la massa al motlle

decorar amb les làmines de poma

abocar sucre per sobre i al forn fins que sigui cuita



1 comentari:

  1. Vaja,no he pugut evitar en veure que no tenies comentaris i per aixo fare un comentari:

    Segur que esta molt bo,i quan el vas fer jo estava alla,i algun tros el vaig fer jo!!!!
    I els altres que no sou la meva mare,quan en fem altre cop,aquest pastis,us convidarem a algun tros si veniu.Espero que hi estiguis d'acord,mare

    Gemma Mulet(filla)

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!