21 de març 2012

Pastis de ceba



Ingredients (per unes 4 persones):
-          400 grams de massa de pasta de full
-          Unes 2/3 cebes
-          30 ml. d’oli d’oliva (o mantega)
-          1 cullerada sopera de farina
-          2 ous
-          100 grams de formatge parmesà (o similar)
-          200 ml. de crema de llet
-          nou moscada
-          sal

  1. Posem el forn a escalfar (a uns 200 graus centígrads)
  2. Tallem les cebes a rodanxes ben fines i les coem amb l’oli (o la mantega)  en una cassola o paella. Quan estiguin ben toves hi espolsem la farina i ho barregem tot amb una cullera de fusta. Deixar que agafi una mica de color, salar i abocar-hi la nata líquida, barrejar bé i retirar del foc. Deixar que es refredi
  3. Batre els ous amb sal, la nou moscada i el formatge parmesà i afegir-ho a la barreja d’abans (ceba, farina i nata) que ja s’haurà refredat
  4. Estirar la pasta de full (la podem fer nosaltres o comprar-la ja feta) i folrar un motlle per a pastís (tipus parets baixes). Punxar-la amb una forquilla i cobrir amb el farciment preparat.
  5. Coure a 200 graus centígrads en el forn (només el de sota) durant uns 40 minuts (o fins que estigui a punt, es pot veure que comença a veure’s la pasta de full d’un color torrat)
  6. Treure, deixar refredar el pastís i servir. Es pot menjar fred (si és estiu) però també es pot servir tebi. De totes dues maneres resulta molt bó.
Bon profit!




punxar la pasta de full
coure la ceba


afegir-hi la farina
i la crema de llet


l'ou amb la nou moscada 
i el formatge ratllat

remenar bé l'ou i el formatge
afegir a la ceba la barreja d'ou-formatge



i al forn!

2 comentaris:

  1. Dios mio Judit. Toda la comida que veo aqui parece muy rica. Has pensado en abrir algun dia un restaurante? Muchisimas gracias por compartir las recetas con nosotros! Un abrazo fuerte de etats units!

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies James,
      de moment em conformo amb cuinar des de casa i fer-ne fotos i compartir-les, però, qui sap, .... això sí, necessito encara moltes i moltes i moltes més hores de cuina i aprendre de persones que en saben moltíssim. Un petó des de Catalunya cap a Ohio James! Ei?? intenta fer algun plat eh??

      Elimina

Agraïda per la teva aportació !!!