servim calents. Bon profit! |
Ingredients (per unes 4/5 persones):
- 1 kg de patates
- 300 grams de farina (aproximadament)
- 2 ous
- Llet/mantega
- Nou moscada
1) Coure les patates netes i amb pell. Pelar-les i passar-les per un passapurés.
2) Xafar la patata i posar-la en forma de volcà en un bol gran, barrejar-hi la mantega a dauets (si la patata està tèbia es desfarà fàcilment). Al mig abocar-hi els ous i la sal i la nou moscada.
3) Anar-hi afegint la farina a poc a poc i anar treballant la massa. Fins quan? Doncs fins que la massa sigui prou espessa i no se’ns enganxi a les mans ni en la superfície on la treballem.. per això la quantitat de farina és orientativa
4) Separem en trossets petits i anar fent cilindres de tamanys iguals. Jo el que faig és fer uns cilindres allargats tipus “xurro” i després els tallo. Tota la massa la treballo damunt una superfície (marbre de la cuina) espolsada amb farina. Tallo en porcions i faig les boletes un pèl allargades. Després les marco amb una forquilla o si tinc un ratllador de forma que quedi bonic.
5) Posar molta aigua a bullir en una gran olla i quan arrenqui el bull abocar-hi una part dels gnocchi (aprox. unes 10/12 unitats). Quan surin (pugin a la superfície) treure’ls ajudada per un gira peix i ja els tenim llestos per fer.
6) Podem fer una salsa amb base de tomàquet i afegir-los coent-los uns 4 o 5 minuts minuts.
7) Si en vols fer molts i congelar-los els pots congelar just al final del punt 4, abans de coure’ls. Després es pot fer el mateix acabats de treure del congelador i abocant-los a l’aigua bullint fins que surin.
ingredients: patata bullida, farina, ous, nou moscada, pebre... |
pelem les patates |
passem pel passapurés |
hi afegim la resta d'ingredients excepte la farina |
la condimentem amb pebre, sal.... |
i afegim a poc a poc la farina treballant-ho bé |
treballant bé la massa amb les mans |
fins que tinguem una massa compacta... |
allarguem la massa... |
i li donem forma de boletes, tot marcant amb una forquilla... |
posem a bullir els gnochi, quan surin els "pesquem" |
i escorrem |
i els afegim a una salsa preferentment de tomàquet |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!