divendres, 27 d’abril de 2012

gnocchi


servim calents. Bon profit!


Ingredients (per unes 4/5 persones):
-          1 kg de patates
-          300 grams de farina (aproximadament)
-          2 ous
-          Llet/mantega
-          Nou moscada

1)     Coure les patates netes i amb pell. Pelar-les i passar-les per un passapurés.
2)    Xafar la patata  i posar-la en forma de volcà en un bol gran, barrejar-hi la mantega a dauets (si la patata està tèbia es desfarà fàcilment). Al mig abocar-hi els ous i la sal i la nou moscada.
3)    Anar-hi afegint la farina a poc a poc i anar treballant la massa. Fins quan? Doncs fins que la massa sigui prou espessa i no se’ns enganxi a les mans ni en la superfície on la treballem.. per això la quantitat de farina és orientativa
4)    Separem en trossets petits i anar fent cilindres de tamanys iguals. Jo el que faig és fer uns cilindres allargats tipus “xurro” i després els tallo. Tota la massa la treballo damunt una superfície (marbre de la cuina) espolsada amb farina. Tallo en porcions i faig les boletes un pèl allargades. Després les marco amb una forquilla o si tinc un ratllador de forma que quedi bonic.
5)    Posar molta aigua a bullir en una gran olla i quan arrenqui el bull abocar-hi una part dels gnocchi (aprox. unes 10/12 unitats). Quan surin (pugin a la superfície) treure’ls ajudada per un gira peix i ja els tenim llestos per fer.
6)    Podem fer una salsa amb base de tomàquet i afegir-los coent-los uns 4 o 5 minuts minuts.
7)    Si en vols fer molts i congelar-los els pots congelar just al final del punt 4, abans de coure’ls. Després es pot fer el mateix acabats de treure del congelador i abocant-los a l’aigua bullint fins que surin.

Bon profit!

ingredients: patata bullida, farina, ous, nou moscada, pebre...
pelem les patates

passem pel passapurés



hi afegim la resta d'ingredients excepte la farina


la condimentem amb pebre, sal....


i afegim a poc a poc la farina treballant-ho bé


treballant bé la massa amb les mans

fins que tinguem una massa compacta...

allarguem la massa...

i li donem forma de boletes, tot marcant amb una forquilla...

posem a bullir els gnochi, quan surin els "pesquem"

i escorrem

i els afegim a una salsa preferentment de tomàquet



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!