dimarts, 8 de maig de 2012

Anelles de poma (arrebossades)


Ingredients (unes 24/30 rodanxes):

-          3 o 4 pomes
-          1 ou
-          100 ml. de llet
-          100 grams de farina
-          Mig sobre de llevat en pols
-          1 cullerada de mantega
-          Un raig de vi dolç
-          canyella en pols, sucre i oli d’oliva
un apunt dels ingredients: si es fa per primer cop recomano fer-ho amb una sola poma, surtiran unes 8/10 rodanxes fines i la part proporcional de la resta d'ingredients (aproximadament). Recordeu que podem substituir la mantega (fosa) per la mateixa quantitat d'oli d'oliva.

  1. Es pelen les pomes, es treuen els cors i es tallen a rodanxes. S’estenen en un plat i es reguen amb el vi, sucre i canyella. Es deixen reposar un parell d’hores o, amb una hora n'hi ha prou si es te pressa.
  2. Preparem la pasta: farina, ou, llet, oli (un raig), llevat i mantega desfeta. I, si es vol i ja no el necessitem una mica de suc de la maceració de les rondaxes de poma.
  3. Arrebossar les pomes amb la massa.
  4. Fregir en una paella amb força oli i ben calent.
  5. Escórrer en un plat amb paper
  6. Espolsar amb sucre (opcional)
els ingredients

hem tret el cor i tallat les pomes a fines rodanxes

vi dolç (moscatell per ex.), sucre i canyella

barregem bé el suc per macerar i tapem.. a reposar

barregem els ingredients per arrebossar




arrebossem les rodanxes


fregim amb força oli i ben calent

treiem l'excés d'oli


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!