Ingredients (unes 24/30 rodanxes):
-
3 o 4 pomes
-
1 ou
-
100 ml. de llet
-
100 grams de farina
-
Mig sobre de llevat en pols
-
1 cullerada de mantega
-
Un raig de vi dolç
-
canyella en pols, sucre i oli d’oliva
un apunt dels ingredients: si es fa per primer cop recomano fer-ho amb una sola poma, surtiran unes 8/10 rodanxes fines i la part proporcional de la resta d'ingredients (aproximadament). Recordeu que podem substituir la mantega (fosa) per la mateixa quantitat d'oli d'oliva.
un apunt dels ingredients: si es fa per primer cop recomano fer-ho amb una sola poma, surtiran unes 8/10 rodanxes fines i la part proporcional de la resta d'ingredients (aproximadament). Recordeu que podem substituir la mantega (fosa) per la mateixa quantitat d'oli d'oliva.
- Es
pelen les pomes, es treuen els cors i es tallen a rodanxes. S’estenen en
un plat i es reguen amb el vi, sucre i canyella. Es deixen reposar un
parell d’hores o, amb una hora n'hi ha prou si es te pressa.
- Preparem
la pasta: farina, ou, llet, oli (un raig), llevat i mantega desfeta. I, si es vol i ja no el necessitem una mica de suc de la maceració de les rondaxes de poma.
- Arrebossar
les pomes amb la massa.
- Fregir
en una paella amb força oli i ben calent.
- Escórrer
en un plat amb paper
- Espolsar amb sucre (opcional)
els ingredients |
hem tret el cor i tallat les pomes a fines rodanxes |
vi dolç (moscatell per ex.), sucre i canyella |
barregem bé el suc per macerar i tapem.. a reposar |
barregem els ingredients per arrebossar |
arrebossem les rodanxes |
fregim amb força oli i ben calent |
treiem l'excés d'oli |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!