22 de maig 2012

crema de verdures



Crema de verdures

Ingredients (per unes 5/6 persones):
-          Les verdures de suport: ceba i patata
-          Les verdures base: mongeta, pastanaga, bròquil, carbassó...
-          Oli d’oliva, sal i pebre i aigua/brou vegetal

1)     Netejar bé i tallar totes les verdures a trossos.
2)     En una olla sofregir la ceba i la patata en una cassola amb oli d’oliva uns minuts.
3)    Afegir-hi la resta de verdures tallades a trossos i deixar sofregir uns minuts més. Afegir-hi aigüa segons la textura que vulguem. 
4)    Coure uns 25 minuts aproximadament
5)    Salpebrar i triturar (turmix). S’hi pot afegir algun altre ingredient com formatget o crema de llet però no és necessari, l’oli d’oliva ja li aporta el greix, la patata ajuda a fer una textura més suau i la ceba li dona un toc de sabor.

Es pot aprofitar la verdura del temps, més propera i econòmica i les quantitats de cadascuna no importen.
Servir calenta amb opció a formatge parmesà ratllat i uns daus de torradetes.

Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!