10 de maig 2012

Pastís de pomes (streusel)



Ingredients (per unes 8/10 persones):
-           5 o 6 pomes
-          4 ous
-          500 grams de sucre (250 grams de blanc i 250 grams de moreno)
-          400 grams farina de rebosteria
-          300 grams de mantega (120 grams + 180 grams)
-          4 culleradetes de llevat en pols (1 sobre)
-          300 ml. de llet
-          200 grams de nous pelades (opcional)
-          Vainilla en pols, sal, canyella en pols, 2llimones
  1. Posem el forn a escalfar (a uns 200 graus)
  2. Barregem 120 grams de mantega fosa amb els 250 grams de sucre moreno i una cullerada de canyella mòlta. Amb aquesta barreja omplim la base del motlle que anirà al forn. (un motlle rectangular grandet)
  3. Pelem les pomes i les tallem a quarts o a trossets tipus rodanxes de taronja, les posem dins el motlle i damunt la mescla anterior i reguem amb llimona (perquè no s’ennegreixin)
  4. Fem la massa que anirà a sobre del motlle. Primer tamisem la farina i la barregem amb l’altra meitat de sucre, el llevat, un pessic de sal. Hi afegim la mantega fosa i barregem bé. Afegim la llet amb canyella i vainilla. Ho batem tot i afegim els 4 rovells d’ou. En aquest moment podem anar afegint les nous anant barrejant amb el turmix. Per últim muntem les clares a punt de neu i les barregem amb la massa amb molt de compte que mantinguin l’aire que els  hem donat.
  5.  Aboquem la massa al motlle, sobre les pomes i sacsegem lleugerament perquè es barregi bé i quedi repartida tota la massa amb les pomes. Posem al forn uns 45 minuts. La primera part de la cocció es posa sols el forn de sota i els últims 5/10 minuts s’hi pot afegir el forn de dalt també (grill).Així aconseguim que la massa pugi força i que les pomes quedin daurades també. .
  6. Es treu al cap d’uns minuts del forn i es deixar reposar 10 minuts. En tot cas cal desemmotllar girant el pastís. Ens ajudem d’una safata posant-la com de tapa i girant-la al revés amb rapidesa i agilitat.
Servir calent o tebi però també és bo fred.
Es pot servir acompanyat d’unes boles de gelat de vainilla o una mica de nata muntada

Bon profit!

Una de les claus d’aquest pastís és que en ésser les pomes a sota no cal patir pel pes que exerceixen i la massa és a sobre. Podem posar-hi la quantitat de pomes que vulguem, segons els nostres gustos. Les quantitats de la massa sí que cal respectar-les (les proporcions) per assegurar-nos l’èxit.

























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!