Ingredients (per unes 8/10 persones):
-
5 o 6 pomes
- 4
ous
- 500
grams de sucre (250 grams de blanc i 250 grams de moreno)
- 400
grams farina de rebosteria
- 300
grams de mantega (120 grams + 180 grams)
- 4
culleradetes de llevat en pols (1 sobre)
- 300
ml. de llet
- 200
grams de nous pelades (opcional)
- Vainilla
en pols, sal, canyella en pols, 2llimones
- Posem el
forn a escalfar (a uns 200 graus)
- Barregem 120
grams de mantega fosa amb els 250 grams de sucre moreno i una cullerada de
canyella mòlta. Amb aquesta barreja omplim la base del motlle que anirà al
forn. (un motlle rectangular grandet)
- Pelem les
pomes i les tallem a quarts o a trossets tipus rodanxes de taronja, les
posem dins el motlle i damunt la mescla anterior i reguem amb llimona
(perquè no s’ennegreixin)
- Fem la massa
que anirà a sobre del motlle. Primer tamisem la farina i la barregem amb
l’altra meitat de sucre, el llevat, un pessic de sal. Hi afegim la mantega
fosa i barregem bé. Afegim la llet amb canyella i vainilla. Ho batem tot i
afegim els 4 rovells d’ou. En aquest moment podem anar afegint les nous
anant barrejant amb el turmix. Per últim muntem les clares a punt de neu i
les barregem amb la massa amb molt de compte que mantinguin l’aire que
els hem donat.
- Aboquem
la massa al motlle, sobre les pomes i sacsegem lleugerament perquè es
barregi bé i quedi repartida tota la massa amb les pomes. Posem al forn
uns 45 minuts. La primera part de la cocció es posa sols el forn de sota i
els últims 5/10 minuts s’hi pot afegir el forn de dalt també (grill).Així
aconseguim que la massa pugi força i que les pomes quedin daurades també.
.
- Es treu al
cap d’uns minuts del forn i es deixar reposar 10 minuts. En tot cas cal desemmotllar
girant el pastís. Ens ajudem d’una safata posant-la com de tapa i
girant-la al revés amb rapidesa i agilitat.
Servir calent o tebi
però també és bo fred.
Es pot servir acompanyat
d’unes boles de gelat de vainilla o una mica de nata muntada
Bon profit!
Una
de les claus d’aquest pastís és que en ésser les pomes a sota no cal patir pel
pes que exerceixen i la massa és a sobre. Podem posar-hi la quantitat de pomes
que vulguem, segons els nostres gustos. Les quantitats de la massa sí que cal
respectar-les (les proporcions) per assegurar-nos l’èxit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!