15 d’ag. 2012

crema de porros o vichyssoise


una sopa freda ideal per l'estiu


Ingredients: 6 porros, 2 patates mitjanes, 200ml. de crema de llet, 1 ceba mitjana, oli d'oliva, formatge parmesà ratllat,sal, i pebre blanc mòlt.

Preparació:
1er) Preparem les verdures. Netegem bé els porros traient la part verda i la part blanca de la punta, hi fem una creu a la base i sota l'aixeta perquè surti tota la sorra. Tallem a trossos petits. Pelem la ceba i la tallem a trossos. Pelem i tallem les patates.
2on) En una olla amb oli d'oliva hi sofregim el porro, hi afegim la ceba, que quedin tous. En aquest punt hi afegim les patates.
3er) Cobrim d'aigua generosament i ho deixem coure uns 20 minuts
4rt) Triturem i passem pel colador. Hi afegim formatge parmesà ratllat i crema de llet i guardem a la nevera.
5è) Servim amb pebre blanca mòlta perquè cadascú s'ho amaneixi al seu gust.
Bon profit!


tot el que necessitem per fer la crema de porros

el porro ben net i tallat


una textura tova

hi afegim la patata i remenem


tot ben cuit a punt de triturar


afegim la crema de llet i el formatge parmesà i remenem bé

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!