12 d’oct. 2012

Pastís de pinya amb melindros



Ingredients:
- una pinya natural (o bé una llauna gran de pinya al natural)
- un got de suc de pinya
- unes 9/10 magdalenes valencianes (o uns 18/20 melindros)
- 3 rovells d'ou
- 3 cullerades soperes de sucre
- 3 cullerades soperes de maizena (i una mica més per si cal)
- 1 got i mig d'aigua (uns 300ml)
- 1 o 2 fulles de gelatina
- unes rodanxes de pinya i unes cireres confitades per guarnir.
- opcional: una mica de vi dolç (moscatell...)

1er) tallar la pinya, mesurar els ingredients. 
2on) Passar la pinya i mig got de suc de pinya (o una mica més si cal) i passar el turmix fins que sigui una crema ben fina.
3er) Amb una part de l'aigua (una tercera part aproximadament) hi barregem la maizena, el sucre i els rovells i ho treballem fins que estigui ben disolt. Amb la resta de l'aigua hi posem les fulles de gelatina i ho duem al foc mig treballant-ho amb unes varilles manuals fins que quedi ben disolt. Hi afegim la crema de pinya i la barreja maicena-sucre-rovells i ho anem barrejant a foc mig fins que espesseixi (jo he afegit una cullerada més de maicena per espessir-ho més). La textura ens ha de recordar la de la crema pastissera i si la treballem bé no queden grumolls.
4art) Ara haurem de tenir en compte que aquest pastís el girarem al revés de com el preparem i que la capa de sota és la quedarà a sobre. Forrem un motlle d'aquells de plumcake amb paper de forn o vegetal i aboquem una primera capa fina de crema. Després hi posem una capa de les magdalenes que haurem tallat pel mig perque quedin més primes (aquí hi podem afegir unes gotes de moscatell). I una capa ben grossa de la resta de la crema o fins que cobrim el motlle. 
Ho deixem a la nevera reposar una bona estona fins que cualli la crema. Almenys necessitem unes 3 hores de repòs o, si es vol, tota una nit.
5è) Ho treiem de la nevera i ho aboquem en una safata allargada on la presentarem a taula.
6è) Ho decorem amb pinya i cireres confitades
Bon profit !





els ingredients ja mesurats


triturem la pinya amb el suc


barregem bé aigua-sucre-maicena-rovells

desfem la gelatina amb l'aigua al foc..


i afegim les dues masses i al foc mig les anem treballant


fins aconseguir una crema espessa

una primera capa fina de crema






tallem les magdalenes

així queden més primes


una segona capa amb les magdalenes...

ben apretades i enganxades a la crema


una tercera capa amb la crema de pinya

fins omplir el motlle

i una 4a o última capa de magdalenes i a la nevera a reposar

girem el motlle i aboquem el pastís en una safata

i decorem amb pinya i cireres





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!