Ingredients (per unes 4 persones):
- una tasseta (tamany cafè) d’arròs per persona (arròs rodó) (o bé 250grs.per a 4 persones)- 1 ceba mitjana, millor vermella,(talladeta ben petita)
- una tasseta (tamany cafè) d’arròs per persona (arròs rodó) (o bé 250grs.per a 4 persones)- 1 ceba mitjana, millor vermella,(talladeta ben petita)
- oli d’oliva
- mantega (1 cullerada per persona)
- formatge parmesà o pecorino o grana padano ratllat (uns 50 grams)
- mantega (1 cullerada per persona)
- formatge parmesà o pecorino o grana padano ratllat (uns 50 grams)
- brou de peix (entre 1 litres o 1,5 litres)
- vi blanc (mig got, 100 ml.)
- 400 grams de filets de lluç
- gambes (4 o 5 per persona)
- gambes (4 o 5 per persona)
- 12 grans d’all
- farigola, llorer
- En una paella amb oli i alls fregir les gambes o llagostins i apartar, en el mateix oli fregir els dauets de peix espasa (o altre peix com rap) i apartar. Pelar unes gambes.
- Posar el fumet de peix (brou) i que ja tenim fet prèviament, a escalfar i mantenir calent a foc lent.
- En un cassó amb mantega sofregir la ceba (millor ratllada) i fins que sigui una mica transparent (uns minutets) i anar remenant. No s’ha de daurar !
- Afegir-hi l’arròs i remenar bé. També posar-hi farigola i llorer (opcionals, amb branques senceres, després les traurem). En afegir l’arròs apujar el foc i remoure fins que l’arròs sigui mig transparent (aprox.2 minuts). En arribar a aquest punt abaixar el foc i abocar el mig got de vi blanc (opcional).
- Abocar el fumet ben calent a poc a poc i remenar bé l’arròs fins que no quedi brou perquè l’arròs se l’ha “menjat”... Caldrà fer coure l’arròs a foc lent durant uns 20/25 minuts aproximadament i anar repetint les operacions d’afegir brou calent a poc a poc i remenar bé. Aquesta és una de les bases del risotto, fer que l’arròs vagi incorporant el brou a poc a poc. Mentres, es pot ratllar el formatge.
- Durant els últims minuts afegir-hi el peix talladet i les gambes...
- A l’últim minut s’afegeix el formatge ratllat i la mantega (que el farà més cremós) i també el julivert trinxat (opcional). Es treu el cassó del foc i es remena tot bé. Tapar uns minuts i deixar reposar. Servir de seguida calent.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!