31 de març 2013

Iema pastissera




Ingredients (per uns 2 pastissos mitjans):
8 ous, 350 grs. De sucre, 75 grs. D’aigua, 50 grs. De mantega i colorant (2 gotes de groc i 2 gotes de vermell per simular el color “ou”)

1)     Posar a atemperar tots els ingredients: treure els ous de la nevera, la mantega... durant aproximadament una hora, hora i mitja abans de començar a fer la iema.
2)    Posar en un cassó l’aigua i el sucre a escalfar per fer l’almívar fins que arribi als 114 graus.
3)    Mentre, en un bol gran hi aboquem els ous i les gotes de colorant i remenem.
4)    El cassó amb l’almívar el retirem del foc, tindrem una consistència més aviat líquida i cremosa. Ara, anem abocant molt a poc a poc l’almívar a dins el bol dels ous i anar remenant procurant que es vagi incorporant el líquid calent. Per norma gral. Sempre abocarem “lo calent” a dins de “lo fred”. En aquest cas pretenem que els ous no es coguin sinò que vagin acceptant l’almívar.
5)    Colem tota la barreja per tal que resti neta de grumolls, alguna petita closca...
6)    Aboquem a un cassó per anar al foc i ho coem com si fos crema pastissera, anar remenant amb les barilles, afegir-hi la mantega mig fosa i anar remenant fins aconseguir una textura cremosa i més aviat espessa. Això tardarà uns 6/7 minuts a foc mig. Ara, amb la crema lligada ...
7)    L’estenem sobre el marbre de la cuina o sobre una gran safata de vidre i la treballem amb una pala per refredar-la ràpidament.
8)    Un cop refredada omplir un taper, tapar-ho amb film transparent per sobre i apretant per fer desaparèixer les bombolles d’aire (això evitarà que es faci una capa de “crosta”) i a la nevera fins que ho haguem de fer servir. Pot estar-se 2 o 3 dies a la nevera.
9)    Abans de farcir el pastís treure de la nevera, deixar atemperar una mica i treballar-ho remenant perquè ens vagi millor.
-           










Afegeix la llegenda












1 comentari:

Agraïda per la teva aportació !!!