31 de març 2013

Pa de pessic per mona



 Ingredients (per un pastís de 20cm.de diàmetre):
6 ous (separar rovells i clares), 200 grams de sucre, 250 grams de farina (si és de força pujarà més però no cal), 3 cullerades de llet (o aigua) mig sobre de llevat en pols (8 grams) i mantega i farina pel motlle.

1)     En un bol incorporar els rovells amb el sucre. Desar les clares en el pot on les muntarem amb un polsim de sal a la nevera. Muntar els rovells amb el sucre durant una bona estona (almenys uns 8/10 minuts amb les varilles elèctriques), aconseguint una textura cremosa com de crema anglesa.
2)    En aquest punt afegir-hi les 3 cullerades de llet i no remenar. Deixar-les surant damunt la crema. 
Aprofitar en aquest moment de descans per tamisar la farina i reservar.  Ara afegim la farina tamisada junt amb el llevat de cop i ho treballem amb una cullera de fusta o una espàtula. Hem d'aconseguir una massa suau i espessa i comptacta.
3)     Munte'm les clares a punt de neu (amb un polsim de sal i les clares fredes va millor) amb unes varilles elèctriques a màxima velocitat. Com fer-ho per assegurar-nos l'èxit. Tot ha de ser ben fred: les clares amb el polsim de sal les hem desat a la nevera i les hem tret a última hora i jo també poso les varilles a la nevera. Tot ha de ser ben net i sec. Quan veiem que les clares són ben blanques, ben inflades, ben espesses i fan uns dibuixos com muntanyetes és el punt òptim per aturar les varilles.
4)    Afegir a la massa les clares muntades a punt de neu amb molt de compte treballant de baix a dalt amb les mans o amb una llengua pastissera. Ha de quedar tot incorporat però conservant l'aire de les clares muntades. Ho aboquem amb compte al motlle.
5)    En un motlle rodó amb paper de forn o untat amb mantega i farina posar al forn uns 35 minuts a uns  180 graus. (forn de sota). Parar el forn, obrir la porta una mica i deixar uns 10/15  més de repòs abans de treure el pa de pessic.
6)    Deixar refredar bé abans de treballar-ho. Va molt bé fer-lo el dia abans i embolicar amb film transparent i desar a la nevera. Surt un pa de pessic d'uns 600 grams aproximadament (diàmetre entre 20 i 23 cm.)
-           

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!