Ingredients
per unes 4/5 persones: un làmina de
pasta de full, crema pastissera, fruita fresca: maduixes
(5 o 6), plàtans (2), kiwis (2 o 3), i per l'acabat: 3 fulles de gelatina, sucre, aigua.
Per la crema pastissera: 25 grams de maizena, 3 rovells d’ou, 300 ml. de
llet, 50 grams de sucre, la pell de mitja llimona, canyella, vainilla...
La crema pastissera: et passo l'enllaç a la recepta del bloc de jucuines
RECEPTA DE LA CREMA PASTISSERA
1)
Primer
de tot poso el forn a escalfar a uns 200 graus
2)
Estiro
la pasta brisa donant-li forma. La poso en un motlle per a pastissos “baixos”
(van molt bé aquells que es poden desmuntar la base amb les parets). Punxo amb
una forquilla la pasta de full i la coc
durant 15 minuts al forn a 200ºC
(veurem que és a punt quan tingui un lleuger color daurat).
3)
Mentre
es cou pelo i tallo les fruites mirant que quedin formes boniques i talls
relativament prims. Els kiwis en forma de mitges llunes de forma que es vegin
dibuixos bonics, les maduixes a làmines des de la base fins la punta, el plàtan
a rodanxes primetes ...
4)
Trec
del forn, deixo refredar. Cobreixo la base amb la crema pastissera.
5)
Cobreixo
amb les fruites mirant que quedi un conjunt bonic.
6)
Poso
les làmines en un bol i cobreixo d’aigua (les hidrato) durant uns minuts.
Després, abans d’afegir-les a l’almívar les escorro bé amb les mans.
7)
Escalfo
una mica d’aigua (un dit) en un cassó amb sucre (un dit de sucre en un got ,
aprox. una cullerada sopera) i ho vaig remenant. Hi afegeixo les làmines de
gelatina i ho vaig remenant bé fins que quedi ben dissolt tot.
8)
Pinto
amb aquest almívar el pastís. El poso a la nevera durant un parell d’hores i ja
està a punt !
Bon profit!
Que bo Judit, ostras, no pares!!!
ResponElimina