16 de març 2013

Pastís de full de crema i fruites fresques



Ingredients per unes 4/5 persones:  un làmina de pasta de full, crema pastissera, fruita fresca: maduixes (5 o 6), plàtans (2), kiwis (2 o 3), i per l'acabat: 3 fulles de gelatina, sucre, aigua.

Per la crema pastissera: 25 grams de maizena, 3 rovells d’ou, 300 ml. de llet, 50 grams de sucre, la pell de mitja llimona, canyella, vainilla...

La crema pastissera: et passo l'enllaç a la recepta del bloc de jucuines 

 RECEPTA DE LA CREMA PASTISSERA

1)     Primer de tot poso el forn a escalfar a uns 200 graus

2)     Estiro la pasta brisa donant-li forma. La poso en un motlle per a pastissos “baixos” (van molt bé aquells que es poden desmuntar la base amb les parets). Punxo amb una forquilla la pasta de full  i la coc durant 15 minuts al forn a 200ºC   (veurem que és a punt quan tingui un lleuger color daurat).

3)     Mentre es cou pelo i tallo les fruites mirant que quedin formes boniques i talls relativament prims. Els kiwis en forma de mitges llunes de forma que es vegin dibuixos bonics, les maduixes a làmines des de la base fins la punta, el plàtan a rodanxes primetes ...

4)     Trec del forn, deixo refredar. Cobreixo la base amb la crema pastissera.

5)     Cobreixo amb les fruites mirant que quedi un conjunt bonic.

6)     Poso les làmines en un bol i cobreixo d’aigua (les hidrato) durant uns minuts. Després, abans d’afegir-les a l’almívar les escorro bé amb les mans.

7)     Escalfo una mica d’aigua (un dit) en un cassó amb sucre (un dit de sucre en un got , aprox. una cullerada sopera) i ho vaig remenant. Hi afegeixo les làmines de gelatina i ho vaig remenant bé fins que quedi ben dissolt tot.

8)     Pinto amb aquest almívar el pastís. El poso a la nevera durant un parell d’hores i ja està a punt !

 Bon profit!



la pasta de full ja cuita, la crema pastissera refredada i la resta d'ingredients




una base crema



tallar les fruites

i posar-les de forma bonica

fer un almívar espès






pintar amb l'almívar per sobre

1 comentari:

Agraïda per la teva aportació !!!