2 de març 2013

Risotto amb pesto





Ingredients (per unes 4 persones):

-  una tasseta (tamany cafè) d’arròs per persona (arròs rodó) (o bé 250grs.per a  4 persones)
- 1 ceba mitjana (talladeta ben petita), 2 dents d’all, 1 fulla de llorer
- oli d’oliva
-  mantega (1 cullerada per persona)

-  crema de llet (uns 100/150 ml.)
-  formatge parmesà o pecorino o grana padano ratllat (mínim uns 60grams per 4 persones)
-  brou vegetal (entre 1 litres o 1,5 litres)
- vi blanc (opcional)
Per la salsa al pesto: 100 grams de pinyons, un manat d’alfàbrega, oli d’oliva (uns 300 ml.), 50 grams de formatge parmesà ratllat, 1 gra d’all i sal.

Primer preparem la salsa al pesto.
1)     Posem tots els ingredients en un bol i els triturem rectificant de sal al gust. Reservem la salsa
Segon, anem a fer el risotto:

1) Posar el brou a escalfar.
2) En un cassó posar una mica d’oli o mantega, afegir-hi la ceba fins que sigui una mica transparent (uns minutets) i anar remenant. Afegir-hi un parell de grans d’all ben picadets  el llorer. Coure fins que quedi lleugerament daurat !
3) Afegir-hi l’arròs i remenar bé. En afegir l’arròs apujar el foc i remoure fins que l’arròs sigui mig transparent (aprox. 2 minuts). En arribar a aquest punt abaixar el foc i s’hi pot abocar un got de vi blanc i deixar que evapori (va ràpid)
4) Abocar-hi el brou ben calent a poc a poc i remenar bé l’arròs fins que no quedi brou perquè l’arròs se l’ha “menjat”... Caldrà fer coure l’arròs a foc lent durant uns 12/15 minuts aproximadament i anar repetint les operacions d’afegir brou  calent a poc a poc i remenar bé. Aquesta és una de les bases del risotto, fer que l’arròs vagi incorporant el brou a poc a poc. Mentre es pot ratllar el formatge.
5) En els últims minuts afegir-hi nata líquida i fer que redueixi.
6)  I a l’últim minut s’afegeix el formatge ratllat i salar.  Es treu el cassó del foc i es remena tot bé. Tapar uns minuts i deixar reposar. Servir de seguida calent.

Servir el risotto amb un bol de pesto al costat.

Bon profit!
Judit 


.
Tots els ingredients ? nooo... falta la crema de llet !

posem la ceba picada a fer-se amb la mantega

ingredients per fer el pesto

tots els ingredients en un bol alhora




Barrejar-ho tot i reservem el pesto !

afegim a la ceba l'arròs, que quedi transparent i cava o vi blanc..



anem treballant l'arròs a poc a poc tot hidratant-lo amb el brou


hi afegim crema de llet



servim amb el pesto !




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!