Ingredients (per unes 4 persones):
- una tasseta (tamany cafè) d’arròs per
persona (arròs rodó) (o bé 250grs.per a
4 persones)
- 1 ceba mitjana (talladeta ben petita), 2 dents d’all, 1 fulla de llorer
- 1 ceba mitjana (talladeta ben petita), 2 dents d’all, 1 fulla de llorer
-
oli d’oliva
- mantega (1 cullerada per persona)
- crema de llet (uns 100/150 ml.)
- formatge parmesà o pecorino o grana padano ratllat (mínim uns 60grams per 4 persones)
- mantega (1 cullerada per persona)
- crema de llet (uns 100/150 ml.)
- formatge parmesà o pecorino o grana padano ratllat (mínim uns 60grams per 4 persones)
- brou vegetal (entre 1 litres o 1,5 litres)
- vi
blanc (opcional)
Per
la salsa al pesto: 100 grams de pinyons, un manat d’alfàbrega, oli d’oliva (uns
300 ml.), 50 grams de formatge parmesà ratllat, 1 gra d’all i sal.
Primer
preparem la salsa al pesto.
1) Posem tots els ingredients en un bol i els triturem
rectificant de sal al gust. Reservem la salsa
Segon,
anem a fer el risotto:
1) Posar
el brou a escalfar.
2)
En un cassó posar una mica d’oli o mantega, afegir-hi la ceba fins que sigui
una mica transparent (uns minutets) i anar remenant. Afegir-hi un parell de
grans d’all ben picadets el llorer.
Coure fins que quedi lleugerament daurat !
3) Afegir-hi
l’arròs i remenar bé. En afegir l’arròs apujar el foc i remoure fins que
l’arròs sigui mig transparent (aprox. 2 minuts). En arribar a aquest punt
abaixar el foc i s’hi pot abocar un got de vi blanc i deixar que evapori (va
ràpid)
4) Abocar-hi el brou ben calent a poc a poc i remenar bé l’arròs fins que no quedi brou perquè l’arròs se l’ha “menjat”... Caldrà fer coure l’arròs a foc lent durant uns 12/15 minuts aproximadament i anar repetint les operacions d’afegir brou calent a poc a poc i remenar bé. Aquesta és una de les bases del risotto, fer que l’arròs vagi incorporant el brou a poc a poc. Mentre es pot ratllar el formatge.
4) Abocar-hi el brou ben calent a poc a poc i remenar bé l’arròs fins que no quedi brou perquè l’arròs se l’ha “menjat”... Caldrà fer coure l’arròs a foc lent durant uns 12/15 minuts aproximadament i anar repetint les operacions d’afegir brou calent a poc a poc i remenar bé. Aquesta és una de les bases del risotto, fer que l’arròs vagi incorporant el brou a poc a poc. Mentre es pot ratllar el formatge.
5)
En els últims minuts afegir-hi nata líquida i fer que redueixi.
6) I a l’últim minut s’afegeix el formatge
ratllat i salar. Es treu el cassó del foc i es remena tot bé. Tapar uns minuts i
deixar reposar. Servir de seguida calent.
Servir
el risotto amb un bol de pesto al costat.
Bon profit!
Judit
.
Tots els ingredients ? nooo... falta la crema de llet ! |
posem la ceba picada a fer-se amb la mantega |
ingredients per fer el pesto |
tots els ingredients en un bol alhora |
Barrejar-ho tot i reservem el pesto ! |
afegim a la ceba l'arròs, que quedi transparent i cava o vi blanc.. |
anem treballant l'arròs a poc a poc tot hidratant-lo amb el brou |
hi afegim crema de llet |
servim amb el pesto ! |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!