26 d’abr. 2013

Amanida de pasta amb tomàquets secs

una amanida fresca de pasta amb molt color i més sabor !

Ingredients (per unes 4 persones):
-          500 grams de pasta per amanida (llacets, margarides, espirals ...)
-          100 grams de tomàquets secs  (dels italians)
-          200 grams de tonyina (amb oli d’oliva)
-          200 grams de tomàquets cherrie
-          Olives, un grapat de nous, formatge parmesà ratllat, alfàbrega (3 o 4 fulles picadetes), 2 dents d’all, oli d’oliva, vinagre, sal i pebre.


  1. Posem  l’aigua/brou a bullir. Aboquem la pasta i la coem al dente. Escorrem i refredem.
  2. Mentre ... tallem tots els ingredients petits (els tomàquets cherrie i les olives, les nous, les fulles d’alfàbrega (opcional), i ratllem el formatge parmesà.
  3. Tallem a trossos petits els tomàquets secs i els triturem amb vinagre, sal i pebre en un morter i ajudant-nos de la mà de morter. Anar-hi afegint oli d’oliva mentre triturem i anar-ho lligant tot. Afegir-hi l’all partit en un parell o tres trossets i ho deixem tot una bona estona (una hora, hora i mitja mínim).
  4. En un bol barrejar la pasta amb el preparat de tomàquets italians (deixem una petita part per després, per si volem decorar una mica els plats). Hi afegim tota la resta d’ingredients (tomàquets cherrie, tonyina, nous, olives, formatge, alfàbrega). 
  5. Removem tot, tastem i corregim de sal i pebre i d’oli d’oliva si cal.
Si cuinem per infants o adults a qui no agraden els sabors més picants podem barrejar els ingredients excepte la picada de tomàquet sec i servir a taula l'amanida amb el morter perquè cadascú s'hi afegeixi la picada.



tots els ingredients

passem a fer la picada de tomàquets secs

tallem els tomàquets i salpebrem

piquem amb la mà de morter afegint vinagre




hi anem afegint oli d'oliva

i finalment unes dents d'all

que reposi una bona estona


tallem petits la resta d'ingredients

a la pasta hi afegim els tomàquets cherrie

la tonyina, nous, alfàbrega,  ... i les olives

i finalment la picada de tomàquets secs

el parmesà

i ja està !





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!