5 d’abr. 2013

Carquinyolis



Ingredients (per uns 20/25  carquinyolis)
-          150 grams de farina
-          100 grams de sucre
-          100 grams d’ametlles crues amb pell
-          Dos ous (un per la massa i l'altre per pintar)
-          Aromatitzants: ratlladura de llimona, 1 culleradeta de cafè de llevat en pols, un polsim de canyella mòlta, unes gotes de ratafia o vermut (opcional).

1)     Posem el forn a escalfar a uns 180 graus
2)    En un bol treballem tots els ingredients excepte les ametlles, primer l’ou amb el sucre, afegint-hi la resta d'ingredients: la ratlladura de mitja llimona, la canyella, unes gotes de licor, el llevat i al final  la farina.
3)    Afegir les ametlles i barrejar-les bé amb la massa. Queda una massa espessa i enganxosa i que costa una mica de treballar i donar-li forma. Agafem la meitat de la massa amb una cullera gran i la portem damunt el paper d'estrassa (d'anar al forn) allà l'estenem i amb ajuda d'una pala li donem la forma de rectangle.Costa una mica manipular aquesta pasta perquè s'enganxa però és pot fer treballant-la o bé amb els dits o bé ajudant-nos d'un motlle rectangular d'aquells de parets graduables. Formem dues tires que tinguin 1 cm. de gruix (alçada). Pintar-les amb ou batut.
4)    I al forn durant uns vint minuts aproximadament.Fins que la massa estigui prou cuita i en tallar-la no sen's esberli. Un detall per saber-ho és veure el canvi de color de la massa (més groguenca)
5)    Treure la safata del forn i tancar-lo (el tornarem a fer servir), i, molt important ! en calent: tallar les tires diagonalment d’un cm. de gruix fent ja els carquinyolis i tornant-los a posar a la safata del forn. Va bé transportar tot el paper damunt una fusta de tallar i allà fer les formes amb un ganivet de serra (per ex. el del pa). Anem posant els carquinyolis altre cop a la safata del forn (damunt paper de forn) i..
6)    Altre cop al forn 5 minuts més (o un parell de minuts extra si cal) i així s’acaben de fer i agafen aquell color torrat.
7)    Deixar refredar i servir acompanyat de vi dolç: moscatell, garnatxa, mistela...

Bon profit!























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!