17 de maig 2013

Pastís de patata i gírgoles al forn



Per unes 5 persones.

Ingredients:  Uns 200 grams de gírgoles, 5/6 de patates, 4 cebes tendres, formatge tipus sbrinz  (uns 150 grms) o el de tipus d'untar, 4/5 ous, 300 ml. de crema de llet per cuinar, nou moscada, sal i pebre. Opcional: pèsols (congelats)(uns 300 grams).

1)     Posar el forn a escalfar a uns 220 graus.
2)    Netegem, pelem i tallem les verdures: les cebes a làmines, les patates  a rodanxes ben fines (sinó costen de coure), les múrgoles a làmines. 
3)    En un bol gran barrejar els ous amb la crema de llet i el formatge. Afegir-hi nou moscada, salpebrar. Aquesta crema serà la que cobrirà les verdures i les unificarà en una sola massa. Si cal, se'n pot fer més quantitat, tot dependrà del volum de les verdures.
4)    Afegir-hi totes les verdures (si es vol també pèsols congelats). Cal que quedin cobertes per la crema de llet/ous. 
5)    Abocar la barreja en una safata d’anar al forn i coure amb el forn a 220 graus uns 50 minuts (sols el de baix) i, per acabar, gratinar uns 5/10 minuts per sobre. Deixar reposar al forn perquè les patates s'acabin de coure.

Es pot servir calent o bé fred, això ja va al gust.


Ingredients

tallem les verdures




batem els ous amb la crema de llet


hi afegim el formatge

i la nou moscada (al gust)

hi barregem les verdures tallades

i al forn !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!