Per unes 5 persones.
Ingredients: Uns 200 grams de gírgoles, 5/6 de patates, 4 cebes tendres,
formatge tipus sbrinz (uns 150 grms) o el de tipus d'untar,
4/5 ous, 300 ml. de crema de llet per cuinar, nou moscada, sal i pebre. Opcional: pèsols (congelats)(uns 300 grams).
1) Posar
el forn a escalfar a uns 220 graus.
2) Netegem,
pelem i tallem les verdures: les cebes a làmines, les patates a rodanxes ben fines (sinó costen de coure), les múrgoles
a làmines.
3) En
un bol gran barrejar els ous amb la crema de llet i el formatge. Afegir-hi nou
moscada, salpebrar. Aquesta crema serà la que cobrirà les verdures i les unificarà en una sola massa. Si cal, se'n pot fer més quantitat, tot dependrà del volum de les verdures.
4) Afegir-hi
totes les verdures (si es vol també pèsols congelats). Cal que quedin cobertes per la crema de llet/ous.
5) Abocar
la barreja en una safata d’anar al forn i coure amb el forn a 220 graus uns 50 minuts (sols el de baix) i, per acabar, gratinar uns 5/10 minuts per sobre. Deixar reposar al forn perquè les patates s'acabin de coure.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!