21 de juny 2013

Pastís fred d'ensaladilla






Ingredients (per un pastís gran per a unes 4 persones aprox):una bossa de 400 grams d’ensaladilla congelada, 200 grams de tomàquet fregit (i triturat),  5 ous,  maionesa o allioli (x acompanyar), 50/60 grams de cansalada o bacon (opcional) i tonyina (opcional).

         
1.   Coure l’ensaladilla segons posi a la bossa. Habitualment es fa així: en una olla amb l’aigua bullint s’aboquen les verdures, quan torna a arrencar el bull es deixa coure  uns 8/10 minuts afegint-hi sal. Deixar refredar l’”ensaladilla” en un bol gran on després hi afegirem la resta d’ingredients.
2.  Tallar la cansalada, la fregim i barregem amb l”ensaladilla”
3.  En una paella escalfar la salsa de tomàquet, barrejar-ho amb l’”ensaladilla” i els ous batuts. Hi afegim la resta d'ingredients (bacon, tonyina...)
4.  En un motlle (posem un paper de forn o un film transparent per poder desetmotllar després)  hi aboquem la barreja i ho coem al bany Maria uns 30/35 minuts al forn alt (180/200 graus aproximadament).
5.  Deixar refredar, treure del motlle i servir. Aquí ens va costar molt desenmotllar, recomano posar-hi un paper de forn perquè sigui més fàcil.

Es pot aprofitar per un dia de picnic, o un àpat d’estiu i acompanyar-ho d’una amanida refrescant !
Bon profit ! 





els ingredients ja mesurats

fregim el bacon

fregim el tomàquet salpebrant-lo al gust


batre els ous

coure l'ensaladilla


escórrer i deixar refredar


barrejar-hi l'ou

i el bacon

i el tomàquet fregit

podem afegir-hi gelatina x donar-li una mica de textura diferent

els motlles dins una gran safata per coure al bany maria


hi  afegim aigua i al forn





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!