Ingredients (per unes 4 persones): 100 grams de porros (2 unitats grans), 1 ceba mitjana, 1 cullerada de mantega o uns 70 grams, 2 patates mitjanes, 2 gots de brou, 2 gots de llet, 200 ml. de nata líquida, sal, pebre blanca, nou moscada i julivert o menta fresques.
1) Totes
les verdures les netegem bé i les tallem ben petites en especial el porro i la
ceba. La patata a daus ben petits també.
2) Coure
els daus de patates fins que quedin ben tous.
3) Mentre,
en una olla gran i fonda amb mantega coure els porros ben nets i tallats ben
petits ... afegir-hi la ceba també tallada ben petita. Deixar coure tot una
estoneta i afegir-hi els dauets de patata. Deixar enrossir una mica. Afegir-hi nou moscada i remenar.
4) Passar
pel turmix fins que quedi ben finet afegint-hi el brou tebi. Salpebrar al gust.
5) Deixar
refredar. En aquest moment es pot desar a la nevera i una estona abans de servir és quan afegirem la llet i barrejarem bé. Es pot tornar a posar a la nevera fins el moment de menjar-s'ho.
6) Abans
de servir afegir-hi la crema de llet i remenar. També es pot afegir pebre blanca mólta
Algunes suggerències: és
millor fer la crema el dia abans, serà més freda i bona. Per altra banda tenir
en compte que la llet o crema de llet cal afegir-la sempre en fred.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!