Ingredients: 4 patates mitjanetes, 2 o 3 cebes mitjanes, 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, 4 cullerades de vinagre, oli d'oliva, 3 dents d'all, sal
1er) Netegem les patates. Pelem i tallem a rodanxes ben fines les cebes i les coem amb oli d'oliva durant una bona estona a foc mig fins que es tornin transparents (en una cassola ampla i amb prou espai per després incorporar-hi les patates), això si es fa a foc lent pot durar uns 15/25 minuts aproximadament. Si cal, podem afegir més oli d'oliva o ara o després amb les patates.
2on) Després incorporem les patates ben fines i les deixem coure un quart d'hora a foc mig. Anem remenant perquè es facin totes per igual.
3er) Deseguida hi afegim els pebrots. Tallem els alls i els afegim. Hi aboquem el vinagre, salem al gust.
4rt) Deixem coure una estona més, aproximadament un quart d'hora. Anem mirant fins que veiem que les patates tenen un color daurat. Deixem reposar i servim.
Patates a lo pobre amb ou:
Hi ha diverses opcions a partir d'aquesta recepta. Es poden afegir després del pas 4 uns 4 o 5 ous quan encara s'estan coent les patates, simplement els aboquem per sobre, remenem i deixem coure uns 4 o 5 minuts.
En aquesta ocasió he fet servir unes patates regalades portades de León: boníssimes però hi ha moltes patates al mercat que poden resultar delicioses.
El plat serveix per acompanyar uns ous ferrats per exemple.
ingredients: patates, cebes, all, pebrots, vinagre, oli, sal |
tallar la ceba ben fina |
netejar les patates, traient tota la terra que tenen |
pelar les patates |
anem coent la ceba, hi afegim oli si cal |
tallar-les a rodanxes ben fines |
quan la ceba s'ha tornat transparent... |
hi afegim les patates i coem un quart d'hora |
hi afegim els pebrots a tires |
un bon raig de vinagre.. |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!