31 d’oct. 2013

Castanyes i moniatos i algun dolç més !!!



si voleu la recepta dels panellets, aquí la teniu:
http://jucuinesimes.blogspot.com.es/2012/10/panellets-de-la-padrina-antonia.html

Ingredients: uns 100 grams de castanyes per persona i un moniato per persona  

Primer fem els moniatos:

1)     Posem el forn a escalfar a uns 200 graus
2)    Netegem bé els moniatos, si són molt bruts passar-los un raspall fi
3)    Per anar bé cal que siguin del mateix tamany perquè tinguin el mateix temps de cocció
4)    Posem en una safata damunt paper de forn i els deixem coure aproximadament una hora i quart. Quan portin la meitat de la cocció se’ls pot donar la volta. Sabrem que estan a punt quan veiem que surt el sucre interior del moniato cap enfora i es caramel·litza o ho podem comprovar punxant-lo (és tou) però el que és cert és que, millor més temps que menys perquè com més temps més dolç serà.
5)    Treure i servir. Es pot menjar tallant-lo per la meitat i menjant amb una cullereta


I després les castanyes:

1)     Netejar les castanyes. Fer-los un tall (o bé en forma de creu o bé un tall sol).  En aquest moment podem salar-les (opcional). Les mullem i
2)    Posem una paella amb forats al foc i aboquem les castanyes.
3)    Anem donant-los la volta i deixem coure uns 15 minuts aproximadament o bé quan el color del fruit sigui groc intens i la closca estigui una mica ennegrida. Podem anar esquitxant d’aigua de tant en tant.
4)    Les guardem embolicades en paper de diari.
5)    Si es volen fer servir per algun altre plat en aquest moment (calentes) és quan va millor per pelar-les.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!