20 d’oct. 2013

Torradetes amb ceba i ceps caramelitzats



Ingredients (per unes 5 persones):
ceps secs, uns 100 grams (frescos: uns 200/250 grams), 2 cebes de Figueres o unes xalotes, uns 100 grams de formatge Mascarpone (mitja tarrina mitjana),  sucre, pebre negre i sal. Unes torrades d’aquelles més gruixudes en forma de barqueta.

1)     Si tenim ceps secs els posem a hidratar en un bol amb aigua freda una bona estona. Mentre farem la ceba. Si són frescos, netejar-los bé i tallar-los. Deixar-los escórrer una bona estona.
2)    En la paella 1, picar la ceba ben petita, millor ratllada si es pot.  Saltejar en una paella amb oli a foc ben lent. Cal salar-ho i també ensucrar-ho perquè volem caramel·litzar aquesta ceba. La tenim uns 60 minuts a foc lent i fins que s’hagi tornat de color daurat i torrat sense que se’ns cremi. També s’haurà reduït força.
3)    En la paella 2, fregir els ceps coberts d’oli d’oliva a foc molt lent, els anirem confitant amb l’oli. No hem de deixar que arribi a bullir aquest oli. Necessitarem una mitja hora o més coent així.
4)    Ja tenim la ceba i els ceps caramel·litzats. Podem desar l’oli d’haver confitat els ceps i que ens pot anar molt bé per més endavant fer uns ous ferrats o amanir un plat de pasta o ...
5)    Muntem les barquetes. En una safata posem les torrades i a sobre de cadascuna una capa de ceba caramel·litzada i a sobre el ceps. Les amanim amb pebre negre i una mica de sal i una culleradeta de formatge mascarpone. Aquest formatge fa que es suavitzin els sabors més forts dels ceps i ceba caramel·litzats. 


Bon profit




els ingredients per les barquetes 

hidratem els ceps


la ceba picada ben fina

deixem escórrer els ceps i els tallem a tires




salem i 

ensucrem

que vagi coent a foc molt lent

coem a foc lent els ceps amb abundant oli d'oliva


una primera capa de ceba caramelitzada

una segona capa de ceps caramelitzats

salpebrem al gust

i una capa de mascarpone

ja tenim les torradetes a punt de servir i menjar



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!