Ingredients (per unes 5 persones):
ceps secs, uns 100 grams (frescos: uns 200/250
grams), 2 cebes de Figueres o unes xalotes, uns 100 grams de formatge Mascarpone
(mitja tarrina mitjana), sucre, pebre
negre i sal. Unes torrades d’aquelles més gruixudes en forma de barqueta.
1) Si
tenim ceps secs els posem a hidratar en un bol amb aigua freda una bona estona.
Mentre farem la ceba. Si són frescos, netejar-los bé i tallar-los. Deixar-los
escórrer una bona estona.
2) En
la paella 1, picar la ceba ben petita, millor ratllada si es pot. Saltejar en una paella amb oli a foc ben lent.
Cal salar-ho i també ensucrar-ho perquè volem caramel·litzar aquesta ceba. La
tenim uns 60 minuts a foc lent i fins que s’hagi tornat de color daurat i
torrat sense que se’ns cremi. També s’haurà reduït força.
3) En
la paella 2, fregir els ceps coberts d’oli d’oliva a foc molt lent, els anirem
confitant amb l’oli. No hem de deixar que arribi a bullir aquest oli.
Necessitarem una mitja hora o més coent així.
4) Ja
tenim la ceba i els ceps caramel·litzats. Podem desar l’oli d’haver confitat
els ceps i que ens pot anar molt bé per més endavant fer uns ous ferrats o
amanir un plat de pasta o ...
5) Muntem
les barquetes. En una safata posem les torrades i a sobre de cadascuna una capa
de ceba caramel·litzada i a sobre el ceps. Les amanim amb pebre negre i una
mica de sal i una culleradeta de formatge mascarpone. Aquest formatge fa que es
suavitzin els sabors més forts dels ceps i ceba caramel·litzats.
Bon
profit
|
els ingredients per les barquetes |
|
hidratem els ceps |
|
la ceba picada ben fina |
|
deixem escórrer els ceps i els tallem a tires |
|
salem i |
|
ensucrem |
|
que vagi coent a foc molt lent |
|
coem a foc lent els ceps amb abundant oli d'oliva |
|
una primera capa de ceba caramelitzada |
|
una segona capa de ceps caramelitzats |
|
salpebrem al gust |
|
i una capa de mascarpone |
|
ja tenim les torradetes a punt de servir i menjar |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!