29 de des. 2013

Patates de vermut amb “romescu-picón”



Ingredients: patates de bona qualitat. Aigua. Sal grossa. Per la salsa: alls, pa, oli d’oliva, comí molt, pebre vermell, pebre negre, sal, pebrots escalivats, vinagre.


1)     Netegem les patates, posem aigua a coure en una cassola, quan arrenqui el bull afegir-hi les patates. Hi posem una quarta part del pes de les patates de sal gruixuda i deixem coure fins que s’acabi l’aigua
2)    Ara anem a fer la salsa d’acompanyament: Fregim les dents d’all amb pell, daurades i traiem la pell i apartem. Fregim el pa a trossets en l’oli d’abans i reservem amb els alls. En un pot allargat hi aboquem l’oli sobrer dels alls, el pa fregit, comí molt, pebre vermell, sal, caiena, pebre negre, una mica d’aigua i passem pel turmix. En aquest cas hem afegit alguna espècie extra ja quetenim espècies provinents del Marroc com la harissa. Hi afegim pebrots escalivats amb més oli i una mica de vinagre. Salem si cal.
3)    Servim les patates calentes tallades (si són petites fem una creu perquè s’obrin, amb pell i tot) i la salsa al costat.


Bon profit !


els ingredients

les espècies

pa del dia abans

pebrot escalivat

coem les patates amb aigua i sal gruixuda

sofregim els alls

i el pa

pelem els alls


escorrem l'oli i apartem el pa i els alls



aboquem els alls, pa, pebrot, espècies ...



ho triturem tot i anem afegint oli d'oliva



és la salsa que acompanyarà les patates




treiem les patates cuites i les tallem








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!