Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
1h30’
|
Cost per ració
|
3€
|
Ingredients (per unes 5 persones): 1 kg de vedella talladeta per
a fricandó (filets petits), 50 grams de moixernons secs, 2 cebes mitjanes, 2 o
3 tomàquets naturals vermells, 1 got petit de vi blanc (o cava), una mica de
brandi, oli d’oliva, sal, aigua (o brou) i farina.
Per la picada: 2 grans d’all, julivert,
ametlles torrades i, opcional: xocolata, carquinyolis, pinyons.
Es pot fer amb un altre tipus de carn per
exemple: carn magra de porc, pit de gall d’indi ...
1) Posar
els bolets en remull amb aigua almenys una hora abans.
2) Salar
i enfarinar la carn i fregir-la amb molt oli d’oliva per totes dues bandes.
Reservar la carn.
3) Trinxar
les cebes i fregir-les en l’oli anterior. Si volem hi afegim el tomàquet
triturat o bé aquella espècie anomenada “pimiento choricero”, poquet. Va bé
barrejar-ho bé en el tomàquet. Ensucrar. Deixem coure a foc lent fins que caramel·litzi
una mica. (uns 15 minuts)
4) Hi
afegim els talls de carn. Hi tirem brandi (més o menys un got petit d’aquells
de tallat). Hi aboquem el vi blanc (un got aproximadament). I després hi
aboquem l’aigua o el brou fins que la carn quedi coberta. Salem al gust.
5) Tapem
i fem coure uns 40 minuts a foc lent/mig. Cal anar veient que no s’enganxi i si
veiem que ho necessita hi incorporem brou o aigua calenta.
6) Per
la picada: en un morter piquem l’all, julivert i ametlles i la resta
d’ingredients si volem. Hi afegim una mica de suc de la cassola perquè quedi
ben diluït tot.
7) 10
minuts abans de finalitzar la cocció de la carn hi afegim els moixernons amb
l’aigua de remull i tot. I seguidament hi barregem la picada.
8) Deixem
reposar unes quantes hores. És un plat que guanya d’un dia per l’altre.
Podem
servir amb patates de guarnició al forn o un puré de patates o un timbal
d’arròs blanc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!