Ingredients: mig quilo de farina (la meitat de
força, la meitat “normal”; també es pot posar tota de força), 20 grams de
llevat fresc, 300 ml. d’aigua templada, 1 cullaredeta de mel (uns 5 ml), 20
grams d’oli d’oliva, 10 grams de sal marina, una mica de “chile” en petits
trossets (o si no en tenim pebre de caiena) tot i que és opcional i només en cas que us agradin els sabors picants.
Pel farciment: 2 o 3 patates mitjanes (de bona qualitat), 1 ceba tipus vermella o de Figueres, 100 grams de bacon (fumat o
no), 2 culleradetes de coriandre, sal, i més oli d’oliva (és per pintar la massa)
Primer de tot farem la massa:
1) Barregem
en un bol gran l’aigua, la mel i el llevat. Deixem reposar uns minuts (5-10
minuts) i barregem.
2) Hi
afegim l’oli d’oliva, la sal, el chile o pebre . En tot cas el chile/pebre és opcional, tot depèn si us agrada picant o no . Anem afegint a poc a poc tot remenant
la farina. Treballar la massa fins que sigui uniforme i esponjosa. I la deixem
feta una bola.
3) Posem
la bola en un bol on hi hem untat oli i la cobrim amb un drap de cuina net i
humit. Deixem reposar a temperatura ambient (si fa molt fred va bé posar-la al
forn prèviament escalfat suaument, uns 40 graus) unes dues hores (si és estiu
menys estona)
4) Posem paper de forn sobre el marbre i l'espolsem amb farina, estenem la massa ajudant-nos d'un rodet de fusta i un cop estesa la massa passar-la a la safata per anar al forn. Va
bé fer arribar la massa a les cantonades ajudant-se de la pressió dels dits.
Deixem reposar.
Ara preparem el farciment:
1) Tallem
les patates i la ceba a rodanxes molt fines (va molt bé usar una mandolina)
2) Les
posem damunt la massa i hi tirem el cilantre picat i els trossets de bacon.
Finalment ho reguem amb força oli d’oliva.
3) Posem
el forn a escalfar 220 graus
4) Deixem
la foccacia descansar fins que creixi el doble (de tamany). Espolsem amb sal.
5) Ho
coem al forn mig a uns 230 graus durant 20/25 minuts (o fins que veiem que està
daurada). Jo he encès els últims 5 minuts la part de dalt perquè és dauri una mica més. La massa ha quedat esponjosa per dins i cruixent per fora. Cal coure-ho a la safata del mig del forn.
Es pot menjar calenta
com freda.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!