divendres, 14 de febrer de 2014

Seitan amb salsa de ceps


Ingredients:  (per unes 4 persones) una peça de seitan ( uns 300 /400 grams)  uns 60 grams de ceps deshidratats, 350-400 ml. de crema de llet, sal i pebre. I per l'acompanyament: arròs basmati (calculo uns 40/50 grams per persona, com que és per acompanyar)

1)     La nit abans posar els ceps en un bol coberts d’aigua per hidratar-los
2)    Tallar el seitan a filets, fregir-los i reservar-los (que quedin lleugerament rossets però no torrats)
3)    Escórrer els ceps i reservar l’aigua/brou dels ceps.
4)    A la paella de fregir el seitan hi fregim els ceps fins que siguin rossos,  hi afegim la crema de llet i el suc dels ceps (no tot, cal veure la quantitat que volem perquè surti una salsa espessa). Jo primer hi tiro la crema de llet i després hi vaig afegint el brou (aproxidament entre mig got i tres quarts de got)
5)    Coem i remenem fins que espesseixi una mica. Salpebrem al gust.
6)    Hi afegim els filets de seitan i deixem coure uns minuts. Servim calent. Podem servir amb una guarnició com arròs basmati o unes verdures o unes patates al forn. Per mi lliga molt bé amb l'arròs.. El fort i autèntic sabor dels ceps amb el seitan i l'arròs fan una combinació excel·lent.
Bon profit!

els ingredients: seitan, ceps, crema de llet, sal i pebre

tallem el seitan a làmines

els ceps tota una nit hidratant-se

escorrem els ceps i reservem el brou que ens queda

fregim el seitan

i reservem

fregim els ceps fins que

quedin rossos

hi afegim crema de llet

remenem bé

hi afegim el brou dels ceps

fins que quedi la textura que volem

i afegim els talls de seitan i deixem coure uns minuts



servim acompanyat d'un arròs per exemple

4 comentaris:

  1. Buaaaah! Amb la gana que tinc, la pinta que té i que tinc un súper a tocar, em sembla que compro ceps i ho provo avui mateix!!! Gràcies per la recepta!!

    Laia

    ResponElimina
    Respostes
    1. posa avui en remull els ceps i fes-ho demà, és poca estoneta... ara si no et pots esperar... endavant !!

      Elimina
  2. Divendres vam posar els ceps en remull per fer-ho per dinar dissabte. Boníssim!! Repetirem segur!

    ResponElimina
  3. Ole tu....me n,alegro molt. Es fàcil i bonissim! Gracies x compartir-ho.

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!