diumenge, 16 de març de 2014

Paella de ceps



Ingredients per 4 persones: 4 tasses d’arròs bomba, 4 tasses de caldo d'herbes o d'aigua, uns 50 grams de ceps deshidratats, 1 ceba, oli d’oliva, 1 got de vi negre, i per aromatitzar: farigola, romaní, 2 dents d’all, pebre negre, una cullerada de mel, pebrot vermell (picant o “xoricero”)


1)     El dia abans posem a hidratar els ceps amb aigua.
2)    Posem a escórrer els ceps i barregem en una olla el brou amb l’aigua dels ceps.
3)    En una paella hi sofregim la ceba picada amb oli d’oliva  i de seguida hi afegim els ceps, quan comencin a ser rossos hi afegim l’all ben picat (el courem poc perquè es pot cremar). Quan estigui tot daurat hi afegim l’espècia de pebrot vermell i la mel i finalment el vi negre i ho remenem tot bé.
4)    Quan s’hagi evaporat el vi hi afegim l’arròs, remenem uns minuts i ...
5)     aboquem el caldo calent al qual hi hem afegit una mica d’aigua perquè no sigui tan fort. Si volem també el podem fer amb aigua i no amb brou, quedarà més suau .Són dues mides de tassa de líquid per tassa d’arròs, si n’hi posem més queda més caldós. Hi afegim una branca de farigola a sobre durant la cocció. Salem al gust. Coem durant uns 15/18 minuts i parem el foc. Podem acabar coent uns minutets més al forn. Jo deixo reposar amb el forn tancat uns 5/10' però també es pot fer tapant la paella.

Bon profit !


el dia abans...

posem els ceps a hidratar cobrint-los amb aigua

comencem sofregint la ceba picada...



hi afegim els ceps escorreguts i deixem que enrosseixin

hi afegim l'all picat

una mica de mel

pebre vermell picant

el vi negre

unes herbes per acabar d'aromatitzar

i deixem coure una estoneta fins que redueixi...


escalfem el brou dels ceps i el brou d'herbes...


passem l'arròs per la paella i...

aboquem el líquid calent

deixem coure uns 15' al foc i 5' més al forn 





1 comentari:

  1. nyam~nyam, apat ideal de diumenges!
    aixi explicat en 4 passes sembla facil i tot...

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!