Ingredients per 4 persones: 4 tasses d’arròs
bomba, 4 tasses de caldo d'herbes o d'aigua, uns 50 grams de ceps deshidratats, 1
ceba, oli d’oliva, 1 got de vi negre, i per aromatitzar: farigola, romaní, 2
dents d’all, pebre negre, una cullerada de mel, pebrot vermell (picant o
“xoricero”)
1) El
dia abans posem a hidratar els ceps amb aigua.
2) Posem
a escórrer els ceps i barregem en una olla el brou amb l’aigua dels ceps.
3) En
una paella hi sofregim la ceba picada amb oli d’oliva i de seguida hi afegim els ceps, quan comencin
a ser rossos hi afegim l’all ben picat (el courem poc perquè es pot cremar). Quan
estigui tot daurat hi afegim l’espècia de pebrot vermell i la mel i finalment el
vi negre i ho remenem tot bé.
4) Quan
s’hagi evaporat el vi hi afegim l’arròs, remenem uns minuts i ...
5) aboquem el caldo calent al qual hi hem afegit
una mica d’aigua perquè no sigui tan fort. Si volem també el podem fer amb
aigua i no amb brou, quedarà més suau .Són dues mides de tassa de líquid per
tassa d’arròs, si n’hi posem més queda més caldós. Hi afegim una branca de
farigola a sobre durant la cocció. Salem al gust. Coem durant uns 15/18 minuts
i parem el foc. Podem acabar coent uns minutets més al forn. Jo deixo reposar amb el forn tancat uns 5/10' però també es pot fer tapant la paella.
nyam~nyam, apat ideal de diumenges!
ResponEliminaaixi explicat en 4 passes sembla facil i tot...
quan diem forn, es a dalt i abaix?
ResponElimina