20 d’abr. 2014

la mantega pastissera




Aquí tenim un exemple per usar la mantega pastissera. Per fer la tradicional Mona i per fer aquells pastissos tan bons: les Sares !


i enguany he fet tres mones de diferents tipus, la de mantega pastissera, la de iema i la de melmelada.

Podeu veure com es fan els pans de pessic, la iema, la gelatina de poma per cobrir ... al següent enllaç:



la Mona de Pasqua de iema



fòrmula 1 de mantega pastissera: la molt bàsica:

Ingredients: 170 grams de mantega, 85 grams de sucre de llustre o sucre glacé  i 85 grams d'aigua.

Primer de tot, per què sucre de llustre: doncs perquè si no ens quedarà una mantega amb granets que anirem trobant i no queda bé, la veritat. Hi ha diverses maneres de fer aquest tipus de mantega però jo faig el més fàcil i rapidet. Segurament hi ha receptes molt més elaborades però aquesta queda molt bona i fem servir tres ingredients que segurament tindrem per casa. Ho faig així: primer de tot poso l'aigua a bullir amb el sucre i ho deixo refredar.
Després la mantega a daus petits en petites sessions a escalfar al microones a potència baixa o molt baixa per evitar que ens quedi massa líquida (15/20 segons) i la traiem i l'anem treballant amb una llengua pastissera fins que tingui una textura cremosa.
Un cop ho aconseguim anem afegint a poc a poc l'almívar i l'anem treballant amb la llengua pastissera. També es pot treballar amb unes barilles  de muntar nata. Cal treballar a temperatura ambient, si ens queda massa líquida podem refredar a la nevera. Però segurament no caldrà. Quan la tinguem amb la textura que volem ja està.
A cobrir pastissos o guarnir el que vulguem. En el meu cas em va servir per una Mona de Pasqua i alhora pastís d'aniversari d'una amiga.

fòrmula 2 de mantega pastissera: afegint llet i aroma de vainilla:

L'any 2021 faig la mantega pastissera amb aquestes quantitats: 250 grams de mantega (de qualitat), 150 grams de sucre llustre i 70 grams de crema de llet (també serveix llet) i un raig d'aroma de vainilla. 
Aquestes quantitats em serveixen per cobrir les parets i el sostre d'un pastís Mona d'uns 20 cm. de diàmetre. 
1. deixo la mantega atemperar. 2.poso la mantega en el microones fins obtenir una textura cremosa
3. bato la mantega, el sucre llustre i la llet en un bol alt fins obtenir una textura homogènia i cremosa. Hi afegeixo l'aroma de vainilla i barrejo bé.
4. Poso una part en una mànega pastissera amb una boquilla arrissada i la resta en el plat (servirà per les parets).

Hi ha altres receptes en les quals s'hi afegeixen ous però jo m'estimo més no fer-ho tot i que segur que queda molt més gustós




























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!