4 d’abr. 2014

Truita de calçots i patates amb salsa romesco


T'agraden els calçots? Els calçots fets a la brasa són molt bons però també els podem cuinar d'altres maneres: arrebossats o en truita, com us ho explico aquí .

Gaudiu-ne i acompanyeu-la de la salsa romesco !


Per a fer una truita per unes 5 persones necessitarem: uns 9/10 ous, 5/6 patates, 8 o 9 calçots, oli d'oliva, sal i pebre.

I parlant d'ous, sabeu que estan codificats?
jo faig servir els dels codis "1" o "0". 
1: és per a gallines camperes, les que es crien a terra i que també poden sortir a l'exterior.
2: vol dir que són de producció ecològica, gallines que viuen a terra, que poden sortir a l'exterior i que s'alimenten amb gra de procedència ecològica.


Salsa de calçots: mirar recepta salsa romesco per calçots http://jucuinesimes.blogspot.com.es/2013/02/salsa-romesco-per-calcots.html

-  1.   Pelar, netejar les patates i calçots. Tallar les patates a rodanxes o daus i fregir-les en abundant oli bullint. Apartar les patates i fer-les escórrer. Tallar els calçots en làmines molt fines i coure en oli a foc lent fins que siguin tendres (anar confitant)
2.    En un bol gran batre els ous, salpebrar.
3.    Afegir-hi  les patates i els calçots i barrejar bé
4.    Abocar en una paella amb una mica d’oli (una paella que no enganxi) i deixar coure a foc lent uns 15 minuts tapat fins que veiem que estigui tot força cuit. Al principi va bé sacsejar-la una mica perquè no quedi enganxada a les parets de la paella. 
Donar la volta i coure uns 5 minuts més per l’altra banda.

Es pot servir amb salsa romesco de calçotada en uns bols apart o cobrint la truita amb una capa de salsa.

Bon profit!


Salsa romesco: (mirar la recepta sencera amb les fotos a "salsa de romesco per calçots"), 
2 nyores, 150 grams d’ametlla mólta, 5 tomàquets escalivats, una cabeça d’alls escalivada, oli d’oliva, sal, pebre, vinagre
-      Posar les nyores en un cassó amb aigua freda, dur-lo al foc i quan arrenqui el bull deixar reposar una hora aproximadament
-      Posar a escalivar els tomàquets i alls
-      Picar les ametlles.
-      Pelar els tomàquets i alls i posar en un bol fondo x passar pel turmix, afegir-hi la carn de les nyores (la traiem ajudant-nos d’un ganivet anar rascant la pell) i l’ametlla.  Picar ben picat, salpebrar al gust i abocar vinagre al gust també. Opcional: podem posar-hi unes dents d’all cru (serà més picant). Finalment anem afegint l’oli d’oliva i anar lligant la salsa tot treballant-la amb el turmix.


els ingredients

tallem les patates

netegem i tallem els calçots

fregim les patates


trossegem els calçots


els passem per la paella

fins que estiguin rossos






deixem refredar les patates i els calçots

salpebrem els ous i els barregem


ho barregem tot bé


en una paella a foc lent i tapem la paella



deixem coure 15' i la girem





1 comentari:

  1. mmmm.... em xiflen les truites, els calçots i la salsa romesco!! Suposo que també es pot fer amb els calços a la brasa sobrants, per allò de la cuina d'aprofitament...

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!