21 de maig 2014

copa de crema de mascarpone i cireres confitades

barregem l'aigua amb la maizena i la vainilla



Surten unes 6 copes (tamany mitjanet)
Ingredients  per a la crema de mascarpone: 2 rovells d’ou, 125 ml. de llet, 250 grams de nata per muntar, 250 grams de formatge mascarpone, 85 grams de sucre i 6 grams de gelatina en pols (o bé 3 làmines que prèviament hem remullat i escorregut).
Ingredients per a les cireres confitades: 500 grams de cireres senceres, 100 ml. d’aigua, 120 grams de sucre, una mica de vainilla ensucrada i 3 culleradetes de maizena.

Primer anem a fer la crema de mascarpone que serà la base de la copa:

1)     Bullim la llet amb el sucre.
2)    Semi muntem la nata amb les barilles i apartem.
3)    Posem el mascarpone en un bol i el treballem una mica (remenant) perquè no sigui tan espès, si cal l’escalfem uns segons per poder-lo treballar millor
4)    En un bol hi aboquem els dos rovells d’ou i hi afegim la llet i sucre bullits i ho remenem tot bé. Hi afegim la gelatina i el formatge mascarpone. Al final hi afegim la nata a mig muntar.
5)    Ho posem tot en una gerra i omplim les copes aproximadament per la meitat.
6)    Les posem a la nevera un parell d’hores perquè tot quedi quallat.


Ara fem les cireres confitades:

1)     Barregem les cireres amb el sucre en un pot i ho posem al foc durant uns minuts (aproximadament uns 5/6 minuts)
2)    En un got amb l’aigua hi afegim la maizena i la vainilla i ho barregem tot bé amb una cullera de postres.
3)    Afegim aquest got al pot del foc i remenem durant una estona fins que espesseixi. Aproximadament uns 10/15 minuts.

Traiem les copes de la nevera i hi afegim amb molt de compte les cireres confitades a sobre. Deixem a la nevera i traiem abans de servir.




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!