barregem l'aigua amb la maizena i la vainilla |
Surten unes 6 copes (tamany mitjanet)
Ingredients per a la crema de mascarpone: 2 rovells d’ou,
125 ml. de llet, 250 grams de nata per muntar, 250 grams de formatge
mascarpone, 85 grams de sucre i 6 grams de gelatina en pols (o bé 3 làmines que
prèviament hem remullat i escorregut).
Ingredients per a les cireres confitades: 500
grams de cireres senceres, 100 ml. d’aigua, 120 grams de sucre, una mica de
vainilla ensucrada i 3 culleradetes de maizena.
Primer anem a fer la crema de mascarpone que serà
la base de la copa:
1) Bullim
la llet amb el sucre.
2) Semi
muntem la nata amb les barilles i apartem.
3) Posem
el mascarpone en un bol i el treballem una mica (remenant) perquè no sigui tan
espès, si cal l’escalfem uns segons per poder-lo treballar millor
4) En
un bol hi aboquem els dos rovells d’ou i hi afegim la llet i sucre bullits i ho
remenem tot bé. Hi afegim la gelatina i el formatge mascarpone. Al final hi
afegim la nata a mig muntar.
5) Ho
posem tot en una gerra i omplim les copes aproximadament per la meitat.
6) Les
posem a la nevera un parell d’hores perquè tot quedi quallat.
Ara fem les cireres confitades:
1) Barregem
les cireres amb el sucre en un pot i ho posem al foc durant uns minuts
(aproximadament uns 5/6 minuts)
2) En
un got amb l’aigua hi afegim la maizena i la vainilla i ho barregem tot bé amb
una cullera de postres.
3) Afegim
aquest got al pot del foc i remenem durant una estona fins que espesseixi.
Aproximadament uns 10/15 minuts.
Traiem les copes de la nevera i hi afegim amb molt
de compte les cireres confitades a sobre. Deixem a la nevera i traiem abans de
servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!