9 de maig 2014

Truita sense ou (vegana)


Alguna vegada has pensat en fer una truita però resulta que algú és al·lèrgic a l’ou?         o ve una persona vegana a sopar a casa ?
o portes masses ous aquesta setmana...?
o tens problemes de colesterol?

doncs no hi ha excusa per no fer un sopar fàcil, energètic i que agradarà a grans i petits !




Ingredients per 2/3 persones: 2  patates, 1 ceba, 1 pebrot vermell,  16 cullerades d’aigua freda (són  uns 150ml. aproximadament), oli d’oliva i sal i ... (bicarbonat)
necessitarem 8 cullerades de farina (de cigró, de blat de moro, d’arròs) Jo, aquest cop he usat 8 cullerades de farina de cigró però es poden combinar 4 de farina de blat de moro més 4 de farina de cigró. Aquest cop no he posat bicarbonat però va molt bé per aconseguir més esponjositat afegir una culleradeta de bicarbonat a l’aigua/farina.

1)     Posem l'aigua en un bol a la nevera. Pelem, rentem patates, cebes i pebrot. Ho tallem tot a daus. Ho fregim tot i ho deixem escórrer
2)    En un bol gran barregem la farina de cigró amb l’’aigua freda. Ha de quedar tot ben fi i sense grumolls. Ho treballem al principi amb un batedor manual i després amb una cullera. En aquest punt s’hi pot afegir una culleradeta (de cafè) de bicarbonat perquè així queda una truita més esponjosa.
3)    Hi afegim les verdures fregides sense l’excés d’oli i ja més refredades i ho barregem tot bé.
4)    En una paella amb una mica d’oli d’oliva hi aboquem la barreja i cuinem a foc lent i tapant la paella. Ho anem sacsejant de tant en tant perquè no s’enganxi. Quan estigui quasi feta (les parets es veuen de diferent color), això pot passar al cap d’un quart d’hora més o menys, li donem la volta i continuem al foc uns minuts més.
Servim calenta o freda, de totes les maneres és bona.

Bon profit !

els ingredients.... què hi ha a la bosseta?

tallem les verdures

fregim les patates

hi afegim el pebrot vermell
i la ceba


ho deixem escórrer


en un bol amb aigua freda...

hi barregem la farina de cigró


ho barregem tot bé


i a la paella a foc lent i tapat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!