Menú

1 de jul. 2014

Ensaladilla de casa



És l’ensaladilla russa “de tota la vida “ però afegint o traient alguns ingredients, com es fa a moltes cases. Jo utilitzo de base: la mongeta verda, la pastanaga i la patata. A partir d’aquí ja vaig afegint segons el que tingui  en aquell moment al rebost o la nevera.  Inclús a vegades l’ amaneixo  amb oli d’oliva en comptes de maionesa o faig una salsa diferent per donar-li un toc diferent. Per què no una salsa romesco ??



Dificultat
Fàcil
Temps
1h
Cost per ració
0,70€


Ingredients per 4/5 persones: 5  patates, 4 pastanagues mitjanes, 500 grams de mongeta verda, 5 ous dusos, 2 pebrots vermells, 2 tomàquets, 1 llauna mitjana d’olives sense pinyol, uns 300 grams de pèsols (poden ser perfectament dels congelats).
I la tonyina?? Siii, si es vol també se’n pot posar qui vulgui però jo aprofito per fer d’aquest un plat vegetarià.

Per amanir: sal, oli d’oliva i/o maionesa (o una salsa freda diferent). Sempre que puc faig una maionesa casolana que és part de la gràcia d’aquest plat. Com la faig jo? Doncs, senzill, poso tots els ingredients en un pot allargat: un all picadet, sal, pebre, una mica de suc de llimona, un o dos ous i oli d'oliva. Poso el turmix a la base i engegat vaig pujant a poc a poc fins arribar dalt de tot, la maionesa queda molt ben lligada. 

1)     Netegem bé totes les verdures, les tallem a daus procurant que totes tinguin el mateix tamany.
2)    Si tenim els pèsols congelats els traiem del congelador i deixem en un plat sobre el marbre de la cuina.
3)    Posem en un pot amb aigua bullent els ous deixant-los anar a poc a poc ajudant-nos d’una cullera gran. Deixem coure 9/10 minuts i ràpidament refredem l’aigua amb els ous per aturar la cocció dels ous. Apartem els ous
4)    En una olla ben gran amb aigua bullent (i sal) hi aboquem en primer lloc las pastanaga, al cap de cinc minuts hi afegim la mongeta verda i els pèsols i al cap de dos/tres minuts més la patata. Ara, ho deixem coure uns 15/18 minuts. Mirem que estigui cuit però no desfet. Jo trec una cullera amb 2 o 3 ingredients diferents i miro cóm estan tallant amb un ganivet per veure el punt de cocció.
5)    Escorrem les verdures i refredem. Pelem els ous dusos i els tallem per la meitat per posar a un costat del plat o bé a daus (això depèn dels nostres gustos). Tallem els tomàquets i els pebrots vermells
6)    En un bol barregem totes les verdures fredes, ho amanim amb la salsa i servim a taula. Per poder gaudir al màxim dels sabors és millor que no sigui excessivament freda.

Podem acompanyar amb unes torradetes, uns bastonets o galetes salades






Bon profit !

1 comentari:

Agraïda per la teva aportació !!!