24 de jul. 2014

Pastís de Santiago






Un pastis fàcil de fer i apte per a persones celíaques.

Bon Sant Jaume !!






Ingredients (per unes 5 persones): 5 ous, 250 grams d’ametlla mòlta, 250 grams de sucre, la ratlladura de la pela de mitja llimona, mitja cullerada de postres de canyella mòlta, una cullerada de licor (tipus aiguardent), uns 50 grams de sucre glacé, una mica de mantega per untar el motlle. Un motlle rodó d’uns 22/24 cm. Una plantilla amb la creu de Santiago.
  1. Posem el forn a escalfar (a uns 170 graus)
  2. Passem l’ametlla mòlta per la paella a foc lent uns minuts per enrossir-la. Deixem refredar en un plat.
  3. En un bol barregem els ous amb el sucre batent una estona. Hi afegim la resta d’ingredients: pell de llimona, canyella, licor
  4. Finalment hi barregem l’ametlla sense remenar massa.
  5. Untem amb mantega fosa el motlle.
  6.  Aboquem la massa al motlle i el posem al forn a foc mitjà (uns 170 graus de forn, de sota) durant aproximadament uns 35-45 minuts ( podem punxar al centre per veure si està cuita. Els últims deu minuts podem posar el grill també.
  7. Deixar refredar i desemmotllar.
  8. Podem fer la forma de la creu posant-hi una plantilla sobre i espolsant amb sucre glacé.

Bon profit !


els ingredients

els ous

amb el sucre

torrem lleugerament l'ametlla


ratllem la pell de la llimona

una mica d'aiguardent

la canyella


pintem el motlle amb mantega i omplim i al forn




Afegeix la llegenda


espolsem sucre glacé






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!