Un pastis fàcil de fer i apte per a persones celíaques.
Bon Sant Jaume !!
Ingredients (per unes 5 persones): 5 ous, 250 grams d’ametlla mòlta, 250 grams de sucre, la ratlladura de la pela de mitja llimona, mitja cullerada de postres de canyella mòlta, una cullerada de licor (tipus aiguardent), uns 50 grams de sucre glacé, una mica de mantega per untar el motlle. Un motlle rodó d’uns 22/24 cm. Una plantilla amb la creu de Santiago.
- Posem
el forn a escalfar (a uns 170 graus)
- Passem
l’ametlla mòlta per la paella a foc lent uns minuts per enrossir-la. Deixem refredar en un plat.
- En
un bol barregem els ous amb el sucre batent una estona. Hi afegim la resta
d’ingredients: pell de llimona, canyella, licor
- Finalment
hi barregem l’ametlla sense remenar massa.
- Untem
amb mantega fosa el motlle.
- Aboquem la massa al motlle i el posem al
forn a foc mitjà (uns 170 graus de forn, de sota) durant aproximadament
uns 35-45 minuts ( podem punxar al centre per veure si està cuita. Els
últims deu minuts podem posar el grill també.
- Deixar
refredar i desemmotllar.
- Podem fer la forma de la creu posant-hi una plantilla sobre i espolsant amb sucre glacé.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!