Menú

28 d’ag. 2014

llom fred amb ceba




Un plat de carn freda ideal per a aquests dies d'estiu. Es pot desar a la nevera. O, si es vol, servir en calent. Combina molt bé amb la ceba i una amanida de patata. 

També perfecte per dur en taper per dinar fora.

I és molt senzilla de fer. Prova-ho i ho tornaras a fer !





Ingredients (per 5/6 persones):  un tros gran de llom (millor si es de dos colors) d’un quilo aproximadament,  5 cebes de Figueres, un got de brandi, oli d’oliva, sal, pebre i herbes com: orenga, alfàbrega, pebre blanc, romaní, farigola, ... seques i totes picades ben petites.

1)     La nit abans agafem el tall de llom i el salpebrem molt generosament. El cobrim amb les herbes que hem barrejat abans totes en un bol regant abans amb una mica d’oli. Ho posem en una safata i cobrim amb film i deixem a la nevera macerar.
2)    L’endemà posem el forn a 220 graus (a dalt i a baix).
3)    Tallem les cebes a rodanxes. Posem oli en una paella i enrossim el llom acompanyat amb les cebes durant uns 10 minuts donant-li la volta.
4)    Posem al forn uns 20 minuts en total, a mitja cocció traiem reguem amb brandi i girem i tornem a coure els 10 minuts que falten
5)    Deixem refredar. Desem a la nevera fins que hem de servir. Servirem en una safata amb el llom a talls primets amb un acompanyament fred com una amanida de patates, de tomàquet i pebrot o una amanida verda.


Bon profit !


tots els ingredients

barregem les herbes picades en un bol

salpebrem al gust


un bon raig d'oli d'oliva


i cobrim tot el llom amb les herbes


ho emboliquem amb film transparent i reservem a la nevera



tallem les cebes a rodanxes


fregim el llom fins que quedi daurat pertot


hi afegim les cebes i

un raig de brandi

i al forn


tallem i servim






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!