Un plat de carn freda ideal per a aquests dies d'estiu. Es pot desar a la nevera. O, si es vol, servir en calent. Combina molt bé amb la ceba i una amanida de patata.
També perfecte per dur en taper per dinar fora.
I és molt senzilla de fer. Prova-ho i ho tornaras a fer !
Ingredients (per 5/6 persones): un tros gran de llom (millor si es de dos
colors) d’un quilo aproximadament, 5 cebes de Figueres, un got de brandi, oli d’oliva, sal, pebre i herbes
com: orenga, alfàbrega, pebre blanc, romaní, farigola, ... seques i totes
picades ben petites.
1) La
nit abans agafem el tall de llom i el salpebrem molt generosament. El cobrim
amb les herbes que hem barrejat abans totes en un bol regant abans amb una mica
d’oli. Ho posem en una safata i cobrim amb film i deixem a la nevera macerar.
2) L’endemà
posem el forn a 220 graus (a dalt i a baix).
3) Tallem
les cebes a rodanxes. Posem oli en una paella i enrossim el llom acompanyat amb
les cebes durant uns 10 minuts donant-li la volta.
4) Posem
al forn uns 20 minuts en total, a mitja cocció traiem reguem amb brandi i girem
i tornem a coure els 10 minuts que falten
5) Deixem
refredar. Desem a la nevera fins que hem de servir. Servirem en una safata amb
el llom a talls primets amb un acompanyament fred com una amanida de patates,
de tomàquet i pebrot o una amanida verda.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!