Menú

18 de set. 2014

amanida d'enciams i magrana




Magranes, aquest fruit de tardor, amb un gust suaument àcid i amb moltes propietats, baixa en sucres i amb molta aigua, amb algunes vitamines i minerals. Ideal per acompanyar a les amanides. 








Ingredients per 4/5 persones: assortit d’enciams al gust (podem jugar amb els colors), les llavors fruit d’una magrana, un grapat de pinyons, 5 ous i per la vinagreta: vinagre de Jerez, sal, pebre, oli d’oliva i julivert

1)     Netegem els enciams i els traiem l’excés d’aigua.
2)    Posem els ous durs en aigua bullint durant 10 minuts, els traiem i fem refredar, primer sota l’aixeta amb aigua freda.
3)    Mentre es fan els ous, obrim la magrana i en traiem les llavors.
4)    I ara fem la vinagreta, com? Triturem les fulles de julivert. En un morter hi aboquem un raig de vinagre, sal i pebre al gust i anem remenant amb unes varilles petites o amb una forquilla, hi afegim a poc a poc l’oli d’oliva i anem emulsionant, i també el julivert. Apartem
5)    Muntem el plat, de base els enciams, jugant amb els colors, la magrana, els pinyons, els ous durs tallats a mitjos o a quarts i amanim amb la vinagreta.


Bon profit !




els ingredients

netegem els enciams i els traiem l'excés d'aigua

coem els ous

muntem el plat

amb els ingredients


la vinagreta


li donarà un toc de frescor al plat






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!