Per la beixamel:mantega, sal, nou moscada, llet i
farina. (Aproximadament tenir a mà 1 litre de llet, mig litre de brou, 2
cullerades soperes de farina, 50 grams de mantega, mitja nou moscada). Però cal
decidir segons la textura que volguem.
Per acompanyar o decorar: uns bolets, formatge
ratllat..
- Primer de tot posem els moixernons amb
aigua perquè s’hidratin.
- Després netegem totes les verdures ben
netes, les pelem i les tallem a daus petits excepte la pastanaga que la
ratllarem en format gran. Primer tallarem les albergínies i les salarem i
deixarem dins un escorredor que treguin el suc. I anirem tallant la resta
de verdures. Finalment picarem les dents d’all ben petites.
- Fregim en una cassola gran i fonda amb
oli les verdures i les anem posant en aquest ordre : primer la pastanaga i
el porro, els pebrots, l’albergínia i el carbassó i finalment els
tomàquets i els moixernons escorreguts. Per acabar hi tirem l’all picadet,
salpebrem al gust i deixem coure una estona fins que estigui cuit (al gust
de cadascú). Jo hi aboco un rajolí de brandi.
- Deixem les verdures escórrer tot el
brou en un escorredor força estona.
- Mentre fem una beixamel espessa.
- Barregem les verdures amb la beixamel
en un bol gran, tapem amb film transparent i deixem reposar a la nevera
una nit.
- L’endemà coem les plaques de pasta uns
12 minuts amb força aigua salada i un rajolí d’oli. Les estenem damunt
draps ben nets.
- Posem a cada canaló una mica del
farcit i enrotllem.
- Hem fet una beixamel tirant a clara.
- En unes safates posem un llit de
beixamel i hi col·loquem els canalons i els cobrim amb més beixamel.
- Avui tenia uns camagrocs frescos, els
he passat per la paella i després barrejat amb una mica de beixamel per
fer-ne una salsa més espessa. N’he reservat uns quants per decorar el
plat.
- Podem afegir a la beixamel aquesta
salsa de camagrocs.
- Posem al forn una estona (uns 15/20
minuts) i servir calent!
Bon profit!
Quina bona pinta... Quan dius que anem a dinar?? Jejejjeeee
ResponElimina