Petits entrants amb figues fresques.
Preparem-nos per gaudir de sabors diferents, intensos, sorprenents, amb formatges, pernils, raïm, ...
aprofitem aquests últims dies d'estiu que ens regala aquesta fruita tan especial i dolça !
|
amb granapadano i raïm |
|
amb mató i sèsam |
|
amb roquefort, nous i mel |
|
amb pernil |
Ingredients: figues
fresques, pernil salat, formatge grana padano o parmesà, raïm, nous, mel, formatges fresc (mató), sèsam,
crema balsàmica de vinagre de Mòdena ...
- Netejar
les figues amb un drap. Hem d’escollir les que tinguin el punt òptim de
maduració però es mantinguin fortes, no toves.
Proposta 1: amb pernil.
La proposta més senzilla
però alhora resulta molt bona. Escollim un bon pernil, ibèric millor i d’aquells
que tenen el greix repartit en “piquets”. Que estigui a temperatura ambient.
Tallem a làmines primes les figues i les posem en un plat. Pel damunt hi posem
tallets de pernil. I acabem amb un raig d’oli d’oliva.
Proposta 2: amb raïm i formatge parmesà o grana padano
Netegem el raïm, tallem
els grans per la meitat i en traiem les llavors. Tallem a petites rodanxes el
formatge.
Posem de base unes
rodanxes de figues en un plat. Punxem mig gra de raïm, una llenca de formatge i
ho posem sobre la figa.
Ho reguem amb crema
balsàmica de mòdena.
Proposta 3: amb formatge fresc tipus mató i sèsam.
Posem de base rodanxes
de figues, a sobre boletes del mató i ho espolsem amb sèsam.
Proposta 4 : amb formatge tipus blau, nous i mel
Tallem les figues des de
dalt fent un tall tipus creu sense arribar a tallar-la del tot, simplement
obrint-la. A dins hi posem una boleta de formatge Roquefort o similar, uns
trossets de nous i ho reguem amb un rajolí de mel.
Bon profit!
|
els ingredients
|
|
tallem les figues a làmines prim |
|
amb pernil |
i ara una nova proposta amb formatge grana padano i raïm,
|
preparem el raïm |
la següent proposta, amb formatge fresc,
|
amb formatge fresc i sèsam |
i ara una altra proposta...amb roquefort i nous,
|
obrim en forma de creu i omplim |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!