19 d’oct. 2014

pa de pessic de xocolata negra





Ingredients  (per un pastís per unes 8 persones): 3 ous, 300 grams de sucre, 200 grams de farina de força o per fer brioxeria, 75 grams de cacau en pols (jo avui l'he comprat en una graneria a pes, xocolata en pols 70% molt bona), uns 8 grams de llevat en pols, 100 grams d’oli d’oliva, 210 ml, de llet, 1 iogurt blanc


  1. Posem el forn a escalfar (a uns 180 graus) tant  a dalt com a sota.
  2. Barregem la llet amb el cacau i reservem. Quedarà una massa cremosa.
  3. Separem clares i rovells i muntem les clares amb un polsim de sal. Tamisem la farina.
  4. Barregem els rovells amb el sucre i batem bé, hi afegim el iogurt, i després l’oli.
  5. Incorporem la farina amb el llevat barrejat i anem incorporant treballant bé.
  6. Afegim la barreja de cacau amb la llet i finalment les clares muntades a punt de neu.
  7. Aboquem la massa a un motlle i al forn durant uns 40 minuts a 180 graus (de sota).

aquí hi ha més ingredients, també per fer trufa i cobertura


barregem la llet i el cacau en pols



els rovells amb el sucre i el iogurt


la farina tamisada


treballem bé la massa


afegim la crema de xocolata

i a l'últim les clares muntades

en un motlle al forn

un pa de pessic molt bo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!