Aquest pastís és de per als amants de la xocolata. Consta de 3 parts bàsiques:
El pa de pessic de xocolata: http://jucuinesimes.blogspot.com.es/2014/10/pa-de-pessic-de-xocolata-negra.html
La trufa de pastisseria: http://jucuinesimes.blogspot.com.es/2014/10/trufa-de-pastisseria.html
i la cobertura de xocolata
Ingredients
(per un pastís per unes 8 persones):
Pel
pa de pessic: 125 grams de farina de força, 5 ous, 30 grams de cacau en pols,
150 grams de sucre, 1 sobre de llevat.
Per
la trufa:100 grams de xocolata , 200 grams de nata per muntar, 1 cullerada de
sucre glacé.
Per la
cobertura de xocolata: 100 grams de mantega, 250 grams de xocolata negra de
cobertura
El
dia abans farem el pa de pessic i la primera part de la trufa. L’endemà
muntarem la trufa, i farcirem i decorarem el pastís.
- Posem
el forn a escalfar (a uns 180 graus)
- Separem
clares i rovells i montem les clares amb un polsim de sal. Tamisem la
farina i també el cacau.
- Barregem en un bol gros els
rovells amb el sucre i els batrem fins que doblin el seu volum.
- Afegim la farina barrejada
amb el llevat i el cacau i anem remenant suaument. Per últim hi afegim les
clares muntades i les barregem amb delicadesa treballant-ho amb una
llengua pastissera amb moviments de sota a sobre.
- Posem en un motlle amb paper
de forn (o mantega i farina) i coure al forn uns 30 minuts a unes 180
graus. Desemmotllar i reservar. Si volem podem embolicar amb film
transparent i desar un parell de dies a la nevera. Es conservarà en bon
estat.
Ara anem a fer la trufa per al farciment: en un cassó posem la nata líquida amb el
sucre glacé, quan arrenqui el bull traiem del forc i hi barregem la xocolata a
trossos, anem remenant fins obtenir una crema homogènia i sense grumolls. Canviem
de pot i deixem refredar, de tant en tant anem remenant. Al final ho tapem amb
film transparent per evitar que faci crosta i ho desem a la nevera. Ha d’estar-s’hi
almenys unes 4/6 hores o tota una nit.
L’endemà, a l’hora de farcir el pastís ho muntem
amb la batedora elèctrica i ja tenim la trufa a punt per posar en mànega
pastissera. Queda una trufa espessa i molt bona, de pastisseria. Obrim el pa de
pessic per la meitat i omplim amb la trufa ajudant-nos d’una mànega pastissera.
Tapem.
Ara anem a fer la xocolata de cobertura. Desfem la mantega en un cassó (abans que
bulli) al foc, la retirem i deixem reposar 10 minuts. Si hi ha escuma la
retirem amb un a cullera. Desfem la
xocolata al bany Maria amb la mantega. Cobrir
el pastís amb aquesta cobertura. Desar a la nevera.
els ingredients amb la xocolata de cobertura |
farcim el pastís amb la trufa |
tapem |
al bany Maria anem desfent la xocolata de cobertura |
i cobrim |
guarnim amb unes cireres |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!