19 d’oct. 2014

pastís de xocolata negra de la Imma




Aquest pastís és de per als amants de la xocolata. Consta de 3 parts bàsiques:

i la cobertura de xocolata


Ingredients  (per un pastís per unes 8 persones):
Pel pa de pessic: 125 grams de farina de força, 5 ous, 30 grams de cacau en pols, 150 grams de sucre, 1 sobre de llevat.
Per la trufa:100 grams de xocolata , 200 grams de nata per muntar, 1 cullerada de sucre glacé.
Per la cobertura de xocolata: 100 grams de mantega, 250 grams de xocolata negra de cobertura

El dia abans farem el pa de pessic i la primera part de la trufa. L’endemà muntarem la trufa, i farcirem i decorarem el pastís.
  1. Posem el forn a escalfar (a uns 180 graus)
  2. Separem clares i rovells i montem les clares amb un polsim de sal. Tamisem la farina i també el cacau.
  3. Barregem en un bol gros els rovells amb el sucre i els batrem fins que doblin el seu volum.
  4. Afegim la farina barrejada amb el llevat i el cacau i anem remenant suaument. Per últim hi afegim les clares muntades i les barregem amb delicadesa treballant-ho amb una llengua pastissera amb moviments de sota a sobre.
  5. Posem en un motlle amb paper de forn (o mantega i farina) i coure al forn uns 30 minuts a unes 180 graus. Desemmotllar i reservar. Si volem podem embolicar amb film transparent i desar un parell de dies a la nevera. Es conservarà en bon estat.

Ara anem a fer la trufa per al farciment: en un cassó posem la nata líquida amb el sucre glacé, quan arrenqui el bull traiem del forc i hi barregem la xocolata a trossos, anem remenant fins obtenir una crema homogènia i sense grumolls. Canviem de pot i deixem refredar, de tant en tant anem remenant. Al final ho tapem amb film transparent per evitar que faci crosta i ho desem a la nevera. Ha d’estar-s’hi almenys unes 4/6 hores o tota una nit.

L’endemà, a l’hora de farcir el pastís ho muntem amb la batedora elèctrica i ja tenim la trufa a punt per posar en mànega pastissera. Queda una trufa espessa i molt bona, de pastisseria. Obrim el pa de pessic per la meitat i omplim amb la trufa ajudant-nos d’una mànega pastissera. Tapem.

Ara anem a fer la xocolata de cobertura. Desfem la mantega en un cassó (abans que bulli) al foc, la retirem i deixem reposar 10 minuts. Si hi ha escuma la retirem amb un a cullera.  Desfem la xocolata al bany Maria amb la mantega.  Cobrir el pastís amb aquesta cobertura. Desar a la nevera.



els ingredients amb la xocolata de cobertura




farcim el pastís amb la trufa

tapem

al bany Maria anem desfent la xocolata de cobertura








i cobrim

guarnim amb unes cireres






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!