Menú

31 d’oct. 2014

patata amb galeta de l'àvia Matilde




aquesta recepta l'he recollit de l'àvia Matilde. Agrada molt a les meves filles i fill i ja era hora que cuinés aquest plat tant de la familia. Les àvies tenen receptes increibles i són un pou de ciència. M'agrada recollir aquestes tradicions, actualitzar-les una mica i practicar-les.
Gràcies Matilde per compartir-ho amb mi.

El gust dolç de la galeta és genial i li dona un toc molt personal.



Ingredients: botifarres de bona qualitat, patates, galetes tipus Maria, crema de llet, mantega, sal. Les quantitats les he fet a ull però calculeu 2 patates grans per persona, mitja botifarra i unes 5 galetes. Jo he usat uns 400 grams de carn, unes 8 patates grans i un paquet de galetes (amb unes 25 unitats). M'han sobrat galetes.
  1. Posem a coure les patates sense pell amb aigua bullint. Les escorrem i les xafem barroerament amb una forquilla.
  2. Fregim la carn picada de les botifarres en una paella amb oli
  3. Piquem les galetes
  4. Afegim la carn cuita dins la patata aixafada i ho posem tot en una safata per anar al forn. Cobrim amb la galeta i perquè no quedi tan sec hi afegim mantega diluïda en aigua calenta. Podem afegir-hi crema de llet també.
  5. Posem tot al forn a escalfar una mitja hora a uns 180 graus. Veurem que la galeta queda torrada.

Bon profit! 





pelem les patates





ja tenim els ingredients preparats




i al forn uns 30 minuts aproximadament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!