aquesta recepta l'he recollit de l'àvia Matilde. Agrada molt a les meves filles i fill i ja era hora que cuinés aquest plat tant de la familia. Les àvies tenen receptes increibles i són un pou de ciència. M'agrada recollir aquestes tradicions, actualitzar-les una mica i practicar-les.
Gràcies Matilde per compartir-ho amb mi.
El gust dolç de la galeta és genial i li dona un toc molt personal.
Ingredients: botifarres de bona qualitat, patates, galetes tipus Maria, crema de llet, mantega, sal. Les quantitats les he fet a ull però calculeu 2 patates grans per persona, mitja botifarra i unes 5 galetes. Jo he usat uns 400 grams de carn, unes 8 patates grans i un paquet de galetes (amb unes 25 unitats). M'han sobrat galetes.
- Posem
a coure les patates sense pell amb aigua bullint. Les escorrem i les xafem
barroerament amb una forquilla.
- Fregim
la carn picada de les botifarres en una paella amb oli
- Piquem
les galetes
- Afegim
la carn cuita dins la patata aixafada i ho posem tot en una safata per
anar al forn. Cobrim amb la galeta i perquè no quedi tan sec hi afegim
mantega diluïda en aigua calenta. Podem afegir-hi crema de llet també.
- Posem
tot al forn a escalfar una mitja hora a uns 180 graus. Veurem que la
galeta queda torrada.
Bon profit!
pelem les patates |
ja tenim els ingredients preparats |
i al forn uns 30 minuts aproximadament |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!