Menú

10 d’oct. 2014

Risotto amb camagrocs




Aprofitem la temporada de bolets per fer-nos un risotto molt saborós. Amb els camagrocs lliga molt bé.















Ingredients (per unes 4 persones):  una tasseta (tamany cafè) d’arròs per persona (arròs rodó) (o bé 300grs.per a  4 persones), 1 ceba mitjana (talladeta ben petita), oli d’oliva, mantega (1 cullerada per persona),  formatge parmesà o pecorino o grana padano ratllat (mínim uns 60grams per 4 persones), brou vegetal (entre 1 litres o 1,5 litres), vi blanc (opcional)

Primer de tot saltegem els bolets, com? Els netegem bé, deixem escórrer i assequem. Els fregim amb oli d’oliva i unes dents d’all i traiem el suc que facin. Aquest suc i l’aigua d’abans l’afegirem al brou vegetal de després per fer el risotto.
Tornem a la paella per acabar-los de fregir aquest cop més secs i quedaran més cruixents. Els reservem.

1) Posem el brou a escalfar.
2) En un cassó posar una mica de mantega (o oli d'oliva), afegir-hi la ceba fins que sigui una mica transparent (uns minutets) i anar remenant. No s’ha de daurar !

3) Afegir-hi l’arròs i remenar bé. En afegir l’arròs apujar el foc i remoure fins que l’arròs sigui mig transparent (aprox.2 minuts). En arribar a aquest punt abaixar el foc i hi aboquem un got de vi blanc.

4) Abocar-hi el brou ben calent a poc a poc i remenar bé l’arròs fins que no quedi brou perquè l’arròs se l’ha “menjat”... Caldrà fer coure l’arròs a foc lent durant uns 20/25 minuts aproximadament i anar repetint les operacions d’afegir brou  calent a poc a poc i remenar bé. Aquesta és una de les bases del risotto, fer que l’arròs vagi incorporant el brou a poc a poc. Mentre es pot ratllar el formatge parmesà i fer daus de mantega.
5) En el punt d’estar a mitja cocció (quan faltin unes 10 minuts per acabar-la) afegir-hi els bolets. Remenar bé.
6)  A l’últim minut s’afegeix el formatge ratllat i la mantega (que el farà més cremós). Es treu el cassó del foc i es remena tot bé. Tapar uns minuts i deixar reposar. Servir de seguida calent.


Bon profit!


tots els ingredients



traiem el suc de la 1a cocció dels bolets

tallem la ceba i l'all


i els tornem a fregir sense líquid




fregim la ceba, transparent


afegim l'arròs i coem un parell de minuts



hi aboquem el vi blanc


i anem afegint el brou calent a poc a poc


a mitja cocció hi aboquem els bolets


i en la última part la mantega a daus i

el parmesà ratllat

apartem del foc, tapem i deixem reposar 5 minuts




2 comentaris:

  1. M'encanta l'atrezzo, les estovalles de rellotges, el plat en forma de cor, la presentacio de la recepta... Si la recepta es tan bona com la presentacio ha de ser una delicia!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ets un amor. Gràcies pel teu comentari. La veritat és que anima molt llegir aquestes coses. No soc gaire detallista amb les presentacions però m'hi vaig esforçant!

      Elimina

Agraïda per la teva aportació !!!