Menú

20 de nov. 2014

crema de carbassa




Temps de carbassa,

una verdura dolceta, que conté molta aigua i molt poques calories, vitamines A i C i vitamines, potassi, ...


atenció persones diabètiques: totalment recomanada  ja que ajuda a regular l'equilibri del sucre en la sang.



Ingredients per 4 persones: 1 carbassa petita, un parell de patates petites, 1 ceba mitjana , oli d'oliva, sal i pebre. I, per acompanyar: torradetes, palets de pa, formatge ratllat, bolets i nous ....
1)     Pelar i tallar la carbassa a daus, tallar la ceba i la patata a daus.
2)    En una cassola fonda amb oli d’oliva fregir lleugerament la ceba afegint-hi la patata i al final la carbassa, remenar uns 5’ i afegir una mica d’aigua  (depèn de la textura i espessor que vulguem, jo aboco aigua fins a que falten 4 o 5 dits per cobrir, si volem una sopa doncs aboquem més aigua). Salpebrar al gust. Coure uns 25 minuts
3)    Treure del foc i triturar amb el turmix.  Servir calenta acompanyada de torradetes de santa teresa, formatge ratllat tipus parmesà o el que es vulgui. 
Avui la meva proposta és un saltejat de bolets i nous. En una paella saltegem amb oli, sal i pebre els bolets (eren bolets secs que prèviament he hidratat durant una horeta amb aigua freda i després he escorregut bé) durant uns minuts, hi afegim les nous trossejades i servim en un bol apart o per sobre la crema. Tot calent.



Bon profit !


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!