Menú

5 de des. 2014

croquetes de ceps secs i porro


Un entrant que agrada a tothom, senzill de fer. Es pot servir fred o calent. 
Els ceps deshidratats els pots tenir desats a casa tot l'any .

A més no aporten gens de greix i pocs hidrats de carboni. Nutricionalment estan dins els grup de verdures i hortalisses. I són una de les poques fonts no marines de iode, beneficiós per a la tiroides.




Ingredients (surten unes 25 croquetes mitjanes): 50 grams de ceps secs, 1 ceba, mig porro, 1 ou, mig litre de llet, 3 cullerades de farina, pa ratllat (uns 200/250 grams)

  1. Primer de tot hidratarem els ceps secs, com? En comptes d’aigua, amb llet. En un pot amb la llet hi afegim els secs i ho posem a escalfar i abans que bulli retirem el pot del foc i deixem els ceps una bona estona.
  2. Mentre, aprofitem per fer la resta de la massa. Netegem bé el porro. Tallem el porro i la ceba ben petits.
  3. En una paella amb oli d’oliva fregim el porro i la ceba fins que estiguin fets (transparents, tous). Salem al gust
  4. Traiem els ceps i escorrem i reservem la llet per després, els tallem més petits i els afegim a la paella, salpebrem.
  5. Hi afegim la farina i remenem bé, deixem un minut perquè es cogui la farina i afegim la llet. No l'afegiu tota doncs ens interessa obtenir una massa espessa.  Ara hi posem nou moscada.
  6. Anem coent aquesta massa fins que quedi amb una bona textura per poder fer les croquetes . Cal que sigui prou espessa per poder-la treballar. Quan arribi al punt d’espessor, aturem el foc i deixem refredar. Jo l'he deixat tota una nit a la nevera tapada amb film transparent. L'endemà a l'hora de fer les croquetes vaig trobar que la massa no era prou sòlida i vaig afegir pa ratllat per donar-li consistència. Això ja ho deixo a la teva decisió, igual que el tamany de les croquetes.
  7. Fem les croquetes amb les mans (va molt bé treballar amb les mans humitejades) i les arrebossem primer amb ou batut i després amb pa ratllat. En aquest punt si volem les podem congelar. Es posen en un taper una al costat de l'altra i tapem bé, datem i al congelador on s'hi poden estar setmanes o mesos.
  8.  Les fregim amb oli d’oliva ben calent. I servim calentes o bé tèbies.





i aquí les tenim, a punt per fregir.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!