Menú

8 de des. 2014

magdalenes sense gluten




Unes magdalenes ben esponjoses, fetes amb ingredients sans i sense gluten. Un esmorzar o un berenar ben deliciós i que podem emportar-nos on vulguem !!

En vols?








Ingredients per unes 30 magdalenes: 375 grams de farina sense gluten (per brioxeria) (marca Schär per exemple), 250 grams de sucre, 3 ous mitjans (uns 190 grams pesats sencers) , un quart de litre de llet, 225 ml. d’oli d’oliva suau (o 200 grams) la ratlladura de mitja llimona, i unes 4 parelles (2+2) de sobres gasificants o gasoses (un sobre és el gasificant (bicarbonat sòdic) i l’altre és l’acidulant (àcid cítric o tartàric).
1)     Traiem els ingredients, separem rovells de clares, desem les clares a la nevera i deixem atemperar la resta d’ingredients damunt el marbre de la cuina.
2)    Batem els rovells amb el sucre fins que s’emblanqueixi. Hi afegim l’oli d’oliva amb un rajolí. Hi afegim la ratlladura de la pell de llimona i la llet a poc a poc. Remenem bé.
3)    Afegim el gasificant barrejat tot en una tasseta de cafè junt amb un polsim de sal i després afegim la farina tamisada. Treballem bé amb una cullera de fusta. Muntem les clares a punt de neu ben fortes i les afegim a la barreja, treballem bé amb una llengua pastissera i deixem refredar. Deixem reposar la massa una horeta o més, jo la deixo tapada a la nevera. Aprofitem per posar el forn a escalfar ben alt (220 graus).
4)    Baixem el forn a 200 graus i posant només el de sota. Remenem una mica la massa perquè després del repòs podrien haver-se separat alguns ingredients. Omplim una mànega pastissera i omplim els motlles de magdalenes (els de paper arrissat) amb la massa preparada ja col·locats dins de motlles rígids. Ensucrem lleugerament per sobre i enfornem durant uns 10/12 minuts aproximadament o fins que veiem que són daurades. Durant els últims 5 minuts afegim el gratinador (foc de dalt). Traiem del forn. Sacsegem amb molt de compte per facilitar treure-ho del motlle rígid  i traiem del motlle posant sobre una safata perquè es refredin.

Consells per unes bones magdalenes (i que ja vaig explicar en la recepta de les magdalenes clàssiques amb oli): deixar atemperar tots els ingredients, batre ben batuts els ous, tamisar sempre que puguem la farina, fer servir la farina adequada, o sigui especial per a brioxeria o la farina fluixa, posar un pèl de sal ajuda a fer-la més esponjosa, deixem reposar la massa un cop feta almenys almenys una horeta a la nevera, omplim els motlles unes tres quartes parts perquè pujaran i els posem dins altres recipients més sòlids perquè tendiran a expandir-se si no més els posem amb paper,  pre-escalfar el forn amb temps i posar una safata al mig del forn i després només coure amb el forn de sota i posar el de sobre els últims 5 minuts, no obrir-lo mentre duri la cocció, quan estiguin cuites les traiem del forn i les posem en un lloc sense corrents d’aire i ens esperem a desar-les en algun recipient a que estiguin fredes.


els ingredients

separem les clares dels rovells

batem els rovells 

afegim el sucre i batem bé


afegim l'oli a poc a poc

i la llet

ratllem la pell d'una llimona

barregem els llevats amb un polsim de sal

tamisem la farina sense gluten


i la barregem bé


una massa suau força cremosa

hi afegim les clares amb molt de compte


desem a la nevera

perles de xocolata, làmines de poma sucre....





traiem del forn


i deixem refredar






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!