Menú

18 de des. 2014

mussaka grega



Ingredients (per unes 5 persones): 700 grams d’albergínia, 1 ceba, 500 grams de carn picada (barrejada meitat de vedella meitat de porc), 150 ml. de vi negre, 500 grams de tomàquet triturat natural, 300ml. de llet, 3 ous, formatge ratllat, all, farigola, farina, oli d’oliva, sal i pebre.
1)    Tallar les albergínies a rodanxes d’un dit de gruix. Salar-les i apartar.
2)   Ara farem el sofregit: en una paella amb oli d’oliva fregir la ceba ben picadeta, afegir-hi l’all picat (una o dues dents), la carn picada, salpebrar, afegir-hi el tomàquet i finalment una branqueta de farigola. Quan bulli abocar-hi el vi i coure molt lentament uns 30/25 minuts
3)   Arrebossar les albergínies amb farina i fregir-les.
4)   Anar-les col·locant en una safata per forn posant-hi capes d’albergínia i a sobre sofregit. La última capa ha de ser d’albergínies.
5)   Batre els ous, afegir-hi la llet, salar i abocar per sobre el preparat. Una capa de formatge ratllat
6)   Coure al forn a uns 180 graus durant uns 30 minuts. Els últims 5 minuts gratinar.




els ingredients

tallem les albergínies de forma que...

quedin làmines horitzontals, salem i reservem


fregim la ceba i l'all





una branca de farigola

una mica de vi negre


enfarinem

i fregim


preparem una safata per anar al forn


una capa de farcit


i una última capa d'albergínies




ho aboquem a sobre i al forn






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!