Menú

12 de des. 2014

tiramisú a la taronja




Un tiramisú a prova d'infants, sense cafè ni licors....
amb un suau toc de taronja. Queda deliciós !! 










Ingredients: Melindros (un quart de quilo o unes 12 unitats) i el suc de 2 taronges. 125 grams de formatge mascarpone, 125 ml. de nata líquida, suc de mitja taronja i la ratlladura de la pell de mitja taronja, 3 fulles de gelatina i 50 grams de sucre.

1)    Primer hidratem les fulles de gelatina en un bol amb aigua ben freda, com a mínim deixar-les en remull uns 10 minuts.  Mentre, escalfem el suc de mitja taronja  en un pot i ratllem la pell de mitja taronja.
2)   Escorrem la gelatina (jo les agafo i escorro amb les mans mateix) i l’afegim al suc calent, ho dissolem bé, afegim el sucre i deixem reposar.
3)   Batre la nata líquida sense acabar de muntar del tot però que quedi consistent. Batre el mascarpone amb la ratlladura de la taronja. Treballem les dues cremes i batem amb les barilles a velocitat alta.
4)   Afegir a les cremes el suc/gelatina i barrejar bé amb una mànega pastissera.
5)   En un motlle posar una base de melindros esquitxats amb suc de taronja, cobrir amb la crema de taronja, fer una segona capa de melindros amb suc de taronja i acabar amb una capa de crema de taronja. Decorar amb fils de pell de taronja confitada o fideus de xocolata (molt poca quantitat). Deixar un parell d’hores a la nevera (o més, millor) i servir fresquet.

Bon profit!


treballem el formatge amb la ratlladura de la pell de taronja



hi afegim la nata muntada 


ruixem amb suc de taronja els melindros


afegim la gelatina al mascarpone i homogeneitzem

una capa de cacao


una capa de crema de taronja



i guarnim i desem a la nevera

així queda tot el pastís desemmotllat

esponjós, suau, deliciós!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!