Menú

30 de gen. 2015

macarrons amb carbassa i ceps





Uns macarrons 

amb ceps i carbassa, un plat molt complert i bo.








Ingredients (per unes 4/5 persones):  500 grams de macarrons, mig quilo de carbassa a daus, uns 30 grams de ceps secs, una ceba petita, oli d’oliva i d’espècies: nou moscada, julivert fresc, sal, pebre negre mòlt i  opcional: formatge parmesà ratllat

1)     Primer de tot posar a hidratar els ceps en un bol amb força aigua una mica calenta (anirà més ràpid i millor per aquest plat). Ens interessa tenir una bona quantitat perquè després l’aprofitarem com a brou per coure la carbassa i la pasta.
2)    Pelem i tallem la carbassa a daus mitjanets (del tamany d’una pruna) i reservem. Pelem i tallem la ceba que quedi ben petita.
3)    En una cassola gran sofregim la ceba amb oli d’oliva, quan comenci a tornar-se transparent hi afegim els daus de carbassa i que es sofregeixin un parell de minuts .
4)    Ara, colem els ceps deixant el brou dins un pot. Aboquem el brou dels ceps a la cassola i deixem coure uns 20’ més o menys fins que tinguem la carbassa ben cuita. 
5)    Mentre en una olla bullim els macarrons durant uns 8 o 9 minuts de manera que quedin al dente: quan bulli l’aigua hi aboquem els macarrons, salem, deixem coure i escorrem.
6)    Afegim els ceps a la cassola, pebre negre mòlt, nou moscada, i sal i deixem coure uns 10 minuts. Si cal afegim aigua, ha de quedar una mica caldós.
7)    Afegim a la cassola els macarrons cuits i escorreguts i deixem saltejar uns minuts. Servim calent adornant amb fulles de julivert (també picadet) i formatge parmesà ratllat.

És un plat ideal per aquests dies de tardor i hivern freds, aporta molts nutrients i la pasta és sempre un plat molt versàtil i pràctic.


els ingredients

hidratem bé els ceps

tallem la ceba i la carbassa

fregim la ceba

i la carbassa

escorrem els ceps

i aboquem el suc dels ceps


nou moscada per aromatitzar

coem

i afegim els macarrons al dente





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!