Un entrepà calent molt gustós, fàcil de fer i que ve a ser com un biquini farcit i cobert de beixamel. Resulta deliciós. Proveu de fer-lo i segur que repetiu.
Aquest entrant calent d’origen francès consisteix en un entrepà fet amb pa de motlle
i farcit de pernil, formatge i beixamel. La primera vegada que se'n parla en
una carta va ser al 1910 en un cafè de París. Se’n diu Croque-monsieur i
existeix la versió femenina “Croque-madame” que es presenta amb un ou ferrat a
sobre.
El podem presentar de diverses maneres, una és fent
un gran croque gran i servint a taula i tallant al moment de servir, una altra
manera és fent petits “entrepans” individuals.
Aquest cop ho he fet en presentació individual.
Ingredients (per unes 4 persones): pa de motlle
(unes 8 llesques), 4 rodanxes de pernil dolç, formatge ratllat de 2 tipus:
emmental, o gruyère o similars i per gratinar, mantega, i ingredients per a fer
una beixamel (mantega, farina, llet, nou moscada).
1.
Posem el forn a preescalfar a uns 190 graus
(de sota i de dalt)
2. Untem
amb mantega damunt paper de forn i el col·loquem en una safata de forn
3. Posem
una primera base de pa de motlle. Farcim amb una primera capa de beixamel,
posem el pernil per tota la superfície, una capa de formatge ratllat emmental i cobrim amb una segona capa de beixamel.
4. Posem
la capa de dalt de pa de motlle, la cobrim amb beixamel i amb formatge ratllat
(de gratinar, d’aquell típic dels canalons).
5. Posem
al forn i gratinem uns 20 minuts a uns 200 graus.
Podem decorar amb uns ous ferrats damunt cada croque tal i com explica
la versió femenina de l’època.
Quina pinta!!! M'ho apunto.
ResponElimina