Menú

20 de febr. 2015

pastís amb maduixes i nata



Arriben les primeres maduixes, la meva fruita preferida i no m'he pogut estar de comprar-ne i fer aquest pastís amb una presentació espectacular, es tracta d'una genovesa farcida de maduixes amb cobertura de nata, maduixes i uns fils de xocolata negra. Ah! i per acabar una mica de sucre llustre tamisat per sobre. 

si voleu fer dibuixos amb la nata us recomano el post publicat abans que aquest: com muntar i guarnir amb nata: http://jucuinesimes.blogspot.com.es/2015/02/nata-muntar-i-guarnir.html?m=1


Dividim aquesta recepta en les diferents parts per fer-lo: El pa de pessic, el farciment i el guarniment

Pa de pessic:
El dia abans faig el pa de pessic (també el podeu trobar a la meva recepta de la Mona de Pasqua). Ha de quedar esponjós i prou alt com per fer-li dos talls al mig.
Aquí teniu com el faig jo seguint la recepta de la meva mare i de la meva àvia. Si teniu pressa el podeu fer el mateix dia, deixar que refredi i guarnir.

Ingredients per a un pa de pessic d’uns 20 cm. de diàmetre: 6 ous (separar rovells i clares), 200 grams de sucre, 250 grams de farina (si és de força pujarà més però no cal), 3 cullerades de llet (o aigua) mig sobre de llevat en pols (8 grams) i mantega i farina pel motlle.

Ho faig així: poso el forn a escalfar a uns 180 graus. En un bol incorporo els rovells amb el sucre. Ho treballo tot amb unes barilles una estoneta. Hi afegeixo les 3 cullerades de llet i NO REMENO, les deixo surant al damunt. Aprofito aquesta estona per tamisar la farina i muntar les clares a punt de neu (amb un polsim de sal). Torno al bol dels rovells i hi afegeixo la farina tamisada (tota de cop) i la treballo a poc a poc procurant que quedi tot ben barrejat. Hi afegeixo les clares muntades i les treballo amb una pala pastissera (o llengua pastissera) amb moviments de sota a amunt amb molt de compte per no treure tot l’aire. Ho aboco tot en un motlle rodó més aviat petit i fondo ja que ens interessa un bon gruix per poder fer 2 talls, 3 nivells. Al motlle hi poso paper d’estrassa o untat amb mantega i farina) i al forn uns 40’ a uns 180 graus (només el de sota, com sempre fem quan coem pastissos que volem que pugin). Aturo el forn i obro la porta una mica, deixo reposar una estoneta abans de treure el pa de pessic perquè no em baixi. Trec del motlle quan ja està del tot fred. En aquest punt, l’embolico amb film transparent i el deso a la nevera, aguanta bé alguns dies.

El farcit del pastís: necessitem maduixes i melmelada de maduixa (molt poqueta). 1) netegem i tallem les maduixes a làmines
2) remenem bé la melmelada de maduixa
Obrim el pa de pessic i col·loquem les maduixes, pintem amb la melmelada i tapem.
3) Muntem la nata amb sucre de llustre
4) Posem unes preses de xocolata per cobertura amb un dauet de mantega i ho fem fondre (un minut al microones o al bany Maria), remenem bé i apartem
5) cobrim tot el pastís amb la nata mirant que quedi ben cobert
6) anem decorant amb les maduixes fent una flor, primer fem la part superior i després la base
7) deixem caure uns fils de xocolata de cobertura per sobre
8) espolsem amb sucre de llustre i deixem a la nevera una estona abans de servir.


els ingredients


batem els ous una bona estona i afegim el sucre

aboquem la llet i no remenem, mentre...

muntem les clares

a punt de neu

tamisem la farina i el llevat

i treballem bé la massa

quedarà una massa compacta 

preparem el motlle

hi pintem oli (o mantega) i espolsem farina

afegim les clares a la massa

treballem bé amb compte

aboquem la massa al motlle i enfornem 


netegem i tallem les maduixes a làmines


muntem la nata amb sucre de llustre


desemmotllem i

obrim i farcim amb maduixes i pintem amb melmelada

tapem

cobrim amb la nata

i guarnim amb les maduixes, la xocolata i sucre de llustre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!