Dividim aquesta recepta
en les diferents parts per fer-lo: El pa de pessic, el farciment i el
guarniment
Pa de pessic:
El dia abans faig el
pa de pessic (també el podeu trobar a la meva recepta de la Mona de Pasqua).
Ha de quedar esponjós i prou alt com per fer-li dos talls al mig.
Aquí teniu com el faig
jo seguint la recepta de la meva mare i de la meva àvia. Si teniu pressa el
podeu fer el mateix dia, deixar que refredi i guarnir.
Ingredients per a un pa de pessic d’uns 20 cm. de diàmetre:
6 ous (separar rovells i clares), 200 grams de sucre, 250 grams de farina (si
és de força pujarà més però no cal), 3 cullerades de llet (o aigua) mig sobre
de llevat en pols (8 grams) i mantega i farina pel motlle.
Ho faig així: poso el
forn a escalfar a uns 180 graus. En un bol incorporo els rovells amb el sucre. Ho
treballo tot amb unes barilles una estoneta. Hi afegeixo les 3 cullerades de
llet i NO REMENO, les deixo surant al damunt. Aprofito aquesta estona per
tamisar la farina i muntar les clares a punt de neu (amb un polsim de sal).
Torno al bol dels rovells i hi afegeixo la farina tamisada (tota de cop) i la
treballo a poc a poc procurant que quedi tot ben barrejat. Hi afegeixo les
clares muntades i les treballo amb una pala pastissera (o llengua pastissera)
amb moviments de sota a amunt amb molt de compte per no treure tot l’aire. Ho
aboco tot en un motlle rodó més aviat petit i fondo ja que ens interessa un bon
gruix per poder fer 2 talls, 3 nivells. Al motlle hi poso paper d’estrassa o
untat amb mantega i farina) i al forn uns 40’ a uns 180 graus (només el de
sota, com sempre fem quan coem pastissos que volem que pugin). Aturo el forn i
obro la porta una mica, deixo reposar una estoneta abans de treure el pa de
pessic perquè no em baixi. Trec del motlle quan ja està del tot fred. En aquest
punt, l’embolico amb film transparent i el deso a la nevera, aguanta bé alguns
dies.
El farcit del pastís: necessitem
maduixes i melmelada de maduixa (molt poqueta). 1) netegem i tallem les
maduixes a làmines
2) remenem bé la
melmelada de maduixa
Obrim el pa de pessic i col·loquem
les maduixes, pintem amb la melmelada i tapem.
3) Muntem la nata amb
sucre de llustre
4) Posem unes preses de
xocolata per cobertura amb un dauet de mantega i ho fem fondre (un minut al
microones o al bany Maria), remenem bé i apartem
5) cobrim tot el pastís
amb la nata mirant que quedi ben cobert
6) anem decorant amb les
maduixes fent una flor, primer fem la part superior i després la base
7) deixem caure uns fils
de xocolata de cobertura per sobre
8) espolsem amb sucre de
llustre i deixem a la nevera una estona abans de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!