Menú

27 de febr. 2015

pastís suau de poma amb melmelada de préssec




Aquest pastís està fet per la Jana, la meva filla gran, a qui li encanta entrar a la cuina de tant en tant a fer pastissos, li surten molt bons, i hi dedica tot l'amor i l'energia i sobre tot el temps que cal.











Ingredients : 4 ous, 200 grams de sucre, 150 grams de iogurt , 100 grams d’oli de girasol,  200 grams de farina, 1 sobre de llevat, 1 beina de vainilla (o 1 una culleradeta de sucre avainillat), melmelada de préssec, 4 pomes golden, i mantega per untar el motlle)

1)     Posem el forn a escalfar a uns 210 graus (a dalt i a sota)
2)    En un bol batem els ous una estona, hi afegim l’oli (millor que sigui suau) i el iogurt. Finalment hi afegim el sucre i la polpa de la beina de vainilla (la part interior que la traurem obrint la beina i anar rascant amb un ganivet).
3)    Tamisem la farina i el llevat i ho aboquem a la barreja. Treballem la massa fins que quedi ben homogènia i sense grumolls. Hem de mirar la textura, si quedés molt espès podem alleugerir-ho amb un rajolí de llet.
4)    En aquests moments pelem les pomes i les tallem a làmines fines.
5)    Preparem un motlle per anar al forn on pintem la base amb mantega desfeta.
6)    Aboquem una part de la passa (la meitat aproximadament).
7)    Hi col·loquem una capa de làmines de poma per tota la superfície.
8)    Aboquem la resta de massa per sobre i cobrim amb les làmines de pomes restant mirant que quedin amb forma bonica.
9)    Ho posem al forn durant uns 30 minuts a 210 graus. En aquest punt ja ha d’estar cuit però ho podem comprovar punxant amb una agulla de fer mitja o un pal de broqueta o un escuradents.
10)  Deixem el forn amb la porta oberta i el pastís durant una estoneta i després el traiem. Quan es refredi traiem del motlle. Passem la melmelada pel túrmix i pintem amb la melmelada per tot el pastís. Això li donarà dolçor i un color daurat molt bonic i brillant.

Es pot fer acompanyar per una melmelada de peres. 




els ingredients

batem els ous

afegim l'oli suau

i el iogurt


aromatitzem amb sucre avainillat

i la farina i llevat tamisats


treballem la massa


tallem les pomes





el resultat espectacular


i el sabor immillorable










6 comentaris:

Agraïda per la teva aportació !!!