És una
recepta originària de Dinamarca que es diu Risalamand i que vaig conèixer en un
taller de cuina. Originàriament es fa amb salsa de cireres però avui
la faig amb maduixes.
Ingredients per l’arròs amb llet: mig litre de llet, 65 grams d’arròs
rodó, 45 grams de sucre, un tronc de vainilla, la pell d’una llimona (o d’una
taronja), uns 50 grams d’ametlles en gra i uns 150 ml. de nata líquida per
muntar.
Ingredients per la salsa de cireres (o de maduixes):
uns 400 grams de maduixes, 2 cullerades
de sucre, 1 cullerada de farina de blat de moro, 1 tassa de suc de maduixes.
Dia abans fem l’arròs amb llet
1. Primer
posem la llet en un pot amb la canyella, la pell de la llimona al foc. Quan bulli hi afegim l’arròs i el deixem coure a foc lent uns 35 minuts tot remenant sovint perquè no s’enganxi. Els últims 5 minuts hi afegim el sucre
2. Parem
el foc i deixem refredar sobre el marbre. L’ideal és desar-ho a la nevera fins
abans de servir
3. En
el moment de servir, incorporem les ametlles, muntem la nata i la incorporem amb molt de
compte a l’arròs donant-li textura de mousse.
La crema de cireres o de maduixes
- Primer
netejar i tallar a trossets molt petits les maduixes, ensucrar i raig de
suc de llimona i deixar reposar un parell d’hores a que facin suc.
- Incorporem
la farina en una part del suc de les maduixes. La resta junt amb les
maduixes ensucrades les posem al foc en un cassó. Quan bulli retirar del
foc i sacsejar. Afegir-hi la barreja de suc i farina per espessir. Servir
calent.
Muntar les postres en got o tassa o bol
transparent. Podem posar de base l’arròs amb llet fred i a sobre i en calent la
salsa de maduixes.
Bon profit !
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!