Menú

25 de març 2015

arròs amb llet i coulis de maduixes


És una recepta originària de Dinamarca que es diu Risalamand i que vaig conèixer en un taller de cuina. Originàriament es fa amb salsa de cireres però avui la faig amb maduixes. 

Ingredients per l’arròs amb llet: mig litre de llet, 65 grams d’arròs rodó, 45 grams de sucre, un tronc de vainilla, la pell d’una llimona (o d’una taronja), uns 50 grams d’ametlles en gra i uns 150 ml. de nata líquida per muntar.
Ingredients per la salsa de cireres (o de maduixes): uns 400 grams de maduixes,  2 cullerades de sucre, 1 cullerada de farina de blat de moro, 1 tassa de suc de maduixes.
Dia abans fem l’arròs amb llet
1.   Primer posem la llet en un pot amb la canyella,  la pell de la llimona al foc. Quan bulli hi afegim l’arròs i el deixem coure a foc lent uns 35 minuts tot remenant sovint perquè no s’enganxi. Els últims 5 minuts hi afegim el sucre 
2.  Parem el foc i deixem refredar sobre el marbre. L’ideal és desar-ho a la nevera fins abans de servir
3.  En el moment de servir, incorporem les ametlles,  muntem la nata i la incorporem amb molt de compte a l’arròs donant-li textura de mousse.

La crema de cireres o de maduixes
  1. Primer netejar i tallar a trossets molt petits les maduixes, ensucrar i raig de suc de llimona i deixar reposar un parell d’hores a que facin suc.
  2. Incorporem la farina en una part del suc de les maduixes. La resta junt amb les maduixes ensucrades les posem al foc en un cassó. Quan bulli retirar del foc i sacsejar. Afegir-hi la barreja de suc i farina per espessir. Servir calent.

Muntar les postres en got o tassa o bol transparent. Podem posar de base l’arròs amb llet fred i a sobre i en calent la salsa de maduixes.

Bon profit !

ingredients

preparem els aromatitzadors

i aromatitzem la llet

netegem, tallem i marinem les maduixes

bull, afegim l'arròs

anar remenant...


deixar refredar ...

espolsar amb canyella mòlta


separem una mica de suc de maduixes

afegim la farina de blat de moro



afegir ametlla granulada i

en calent afegir la salsa de maduixes



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!